16.10.2021 |
Viure als Pirineus

CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

Oliana: un poble petit, un segon premi nacional gegant

Oliana va interpretar el ball amb els seus gegants més antics, l’Àngels i l’Andreu, figures de reis que representen els patrons de la vila

GEGANTERS 1
Gegants i geganters participants al certamen de la vila d'Amer/Jesús Bach-Marquès
Oliana: un poble petit, un segon premi nacional gegant

El proppassat diumenge 7 d’octubre, el Grup de Geganters i Grallers d’Oliana, una de les dues colles geganteres encara actives a la comarca de l’Alt Urgell juntament amb la de la Seu, va guanyar el 2n premi al II Concurs Nacional de Balls de Gegants. Va quedar-se a només una dècima pràcticament de la colla guanyadora, Badalona, i la va seguir la colla del barri de Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat.

El certamen, que va celebrar-se a la vila d'Amer, estava organitzat per l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i tenia com a objectiu principal premiar aquelles colles que interpretessin el millor ball de gegants. Es valorava des de l’estètica i estructura dels gegants als passos, coreografia i escaiença del ball amb les figures i, fins i tot, la qualitat de la partitura i de la seva interpretació. Hi van participar fins a 7 colles de les diverses demarcacions; Oliana, l’única representant de l'Alt Pirineu i de la demarcació de Lleida. La resta de participants van ser Badalona, el Barri de Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Farners, La Cellera de Ter, Navarcles i Santa Coloma de Cervelló.

GEGANTERS 2

Oliana va interpretar el ball amb els seus gegants més antics, l’Àngels i l’Andreu, figures de reis que representen els patrons de la vila. La música, interpretada per Els Taverners, i la coreografia del ball, La campaneria, van ser creats per membres del grup, i amb aquest segon premi es va culminar el reconeixement d’una trajectòria de creació pròpia que s’havia iniciat el 2016 amb l’accèssit de música aconseguit al I Concurs Nacional. Que per molts anys la colla pugui seguir amb aquesta tònica i continuar duent el nom del la vila i del territori tan amunt.

Oliana: un poble petit, un segon premi nacional gegant
Comentarios