Les novetats pirinenques es donen cita a La Setmana del Llibre en Català

Les editorials pirinenques van presentar ahir, dia 9 de setembre, les seves novetats editorials

novetats pirinenques
photo_camera Joan Obiols, Josep Maria Ràfols, Jordi Romeu Carol, Miquel Alet, Alfred Pérez-Bastardas i Vicenç Villatoro a La Setmana. Foto: Míriam Basco

Assaigs, poesia, narrativa, guies de viatges, llibres infantils i llibres d'art van ser els protagonistes de l'escenari de "Novetats Pirinenques" de la 35a edició de La Setmana del Llibre en Català. Títols com "Viatge universal pel Pirineu", "La síndrome de l'escala", "Ho estem fent bé", "Alcanadre" o "Torna'm la cua", van compartir la jornada literària amb novetats editorials nacionals i internacionals. La presentació, que va anar a càrrec del presentador i també escriptor Vicenç Villatoro, va senyalar que "al Pirineu hi ha un gran potencial literari que cal valorar, donar a conèixer i potenciar".

IMG_5684

Gràcies al gran volum editorial del Pirineu, les editorials pirinenques van gaudir de dos escenaris per presentar les seves obres. Al primer escenari, Villatoro va presentar "Viatge universal pel Pirineu" de Joan Obiols, coeditat per Edicions Salòria i Editorial Andorra, "El xiscle de la sirena" de Josep Maria Ràfols, d'Editorial Pagès, "Honor de poble poble" de Jordi Romeu Carol, també d'Ed. Pagès, "Els frontals d'altars romànics de la Cerdanya" d'Alfred Pérez-Bastardas, d'Edicions Salòria i "Ho estem fent bé?" de Miquel Alet, també d'Edicions Salòria.

Al segon escenari, amb un clar caràcter andorrà, es van presentar les obres d'Editorial Andorra amb "Alcanadre" de Joan Peruga, "A l'ombra del solstici" de Manel Gibert, un llibre de haikus deliciós, el llibre infantil "Torna'm la cua" de Xavi Casals i "La síndrome de l'escala" d'Antoni Caus. També es va presentar "Seahorse", la primera traducció al català de l'autora índia Janice Pariat de la mà del traductor David Gálvez editat per Editorial Límits, i "Wicca" d'Agustí Franch de l'Editorial Mesclant.

Cal remarcar que, el fet que el Pirineu gaudeixi d'un espai per mostrar i donar a conèixer les seves produccions literàries, connota el gran volum i qualitat literària que s'està duent a terme al territori. Editorials com Aloma Editors, Edicions Salòria, Editorial Andorra, Editorial Mesclant, Editorial Piolet són algunes de les editorials pirinenques que podreu trobar a l'Estand 3 de La Setmana del Llibre en Català. Gràcies al suport del Ministeri de Cultura del Govern d'Andorra, l'Associació d'Editors d'Andorra i l'Associació del Llibre del Pirineu, els autors pirinencs tenen, amb La Setmana, una gran oportunitat per formar part d'aquesta gran festa literària on es donen cita els millors autors nacionals i internacionals.

comentaris