FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS

La música barroca de 'Solnegre' omple de gom a gom l'església de Sant Feliu de la Pobleta de Bellveí

Ha estat un dels 'Concerts Amb Gust' i ha comptat amb un tast dels espectaculars productes d' Arandeterra i Formatges de Pallars
Solnegre 1
photo_camera La música barroca de 'Solnegre' l'església de Sant Feliu de la Pobleta de Bellveí / @Festival_FeMAP

Entrades exhaurides aquest dilluns al concert de Solnegre a la Pobleta de Bellveí, amb l'església parroquial de Sant Feliu plena de gom a gom, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus. El grup integrat per Cristina Altemir, violí, Jordi Giménez, sacabutx, i Ferran Pisà, tiorba, han ofert un programa amb obres de G. P. Cima, G. B. Fontana, G. G. Kapsberger, D. Castello, G. Bassano i B. Castaldi.

En acabar el concert ha tingut lloc un tast dels espectaculars productes d' Arandeterra i Formatges del Pallars

Solnegre 2
La música barroca de 'Solnegre' l'església de Sant Feliu de la Pobleta de Bellveí / @Festival_FeMAP

SOLNEGRE 

SOLNEGRE és un conjunt de format variable centrat en el repertori del Barroc primerenc. Treballem amb la convicció que la música és molt més que la mera representació de la bellesa amb sons; és un canal pel qual els humans hem expressat idees, temors i il·lusions d'ençà que habitem la terra. Per mor d'això, per al públic contemporani un concert de SOLNEGRE és una experiència que va més enllà de l'entreteniment; és una activitat formativa que connecta coneixements, revela misteris i sembra curiositats. L'afany per enllaçar elements musicals amb altres de la història o de la història de l'art ens ha obert portes més enllà del circuit musical convencional participant en la programació d'activitats de museus, biblioteques, conservatoris de música i congressos d'humanitats.

Miasma, la pesta a Milà l’any 1630

Els violinistes milanesos de principi del segle XVII tingueren un paper clau en la propagació d'aquest instrument arreu d'Europa i en la disseminació de l'estètica del Barroc. L'any 1630, però, una greu epidèmia de pesta assolà la ciutat i acabà amb la trajectòria d'aquesta generació de músics. És ben sabut que quan es declaraven els primers casos de pesta en un ciutat com Milà, ben aviat esdevenia un escenari de desolació marcat per la mort, l’escassetat d’aliments i les restriccions socials. En aquest context, les produccions artístiques procuraven donar esperança al poble alhora que retrataven l’angoixa i la por que es vivia a les cases i als carrers. Aquest programa de Solnegre presenta obres sacres de tres autors que moriren infectats en el desastre milanès: Giovanni Battista Fontana, Pablo Cima i Dario Castello.

Solnegre 3
El FeMAP ha programat un dels 'Concerts Amb Gust' a la Pobleta de Bellveí / @Festival_FeMAP

Concerts Amb Gust

El 2022 el FEMAP va iniciar una nova acció, que porta el títol de CONCERTS AMB GUST, i que es realitza en interlocució amb les entitats associatives de productors i amb els ajuntaments que integren el Festival. Es tracta de fer alguns concerts a horari de migdia (12.30h) i acompanyar-los d’un tast posterior on els productors tenen l’ocasió de vendre els seus productes. El FeMAP té el 2023 un total de 54 concerts, 9 dels quals aniran diferenciats amb algun distintiu que indicarà que són Concerts Amb Gust.