ENTOMOLOGIA

El Museu de les Papallones de Catalunya, ubicat a Pujalt, tanca les portes i es queda sense col·lecció d'insectes

Un desacord entre l'Ajuntament de Sort i els propietaris del fons ha posat punt final a 15 anys de funcionament de l'equipament a Pujalt

Museu de les papallones de Pujalt
photo_camera Una sala del Museu de les papallones, a Pujalt

El Museu de les Papallones de Catalunya, ubicat a Pujalt, al Pallars Sobirà, està tancat i sense data d'obertura. Un desacord en la gestió del Museu entre l'Ajuntament de Sort, titular de l'edifici, i els promotors i propietaris del fons, Alfons G. Dolsa i Maria Teresa Albarràn, han posat fi a 15 anys de funcionament del museu a Pujalt. La impossibilitat d'arribar a un acord, entre ambdues parts, per crear una figura legal per poder explotar i gestionar aquest museu amb totes les garanties que exigeix la normativa, ha portat al tancament de l'equipament. Els propietaris del fons, de més de 25.000 exemplars de papallones i altres insectes, se l'han endut. La voluntat de Dolsa i Albarràn és seguir al Pirineu i amb aquesta idea estan ja ultimant les negociacions per portar la col·lecció en un nou espai.

L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat que han marxat de Pujalt els promotors i la col·lecció però el nom del museu s'ha quedat; Museu de les Papallones de Catalunya. Ara, des de l'ajuntament estan treballant per buscar-li altres usos i s'espera poder-li donar contingut en els mesos vinents per mantenir-lo en funcionament.

comentaris