CAMINS

El Museu de Camins de la Vall de Siarb guanya el Premi Lluís Carulla a la millor idea transformadora

El jurat ha distingit el projecte perquè “recupera la memòria històrica, vies de comunicació i tradicions amb la vista posada en el futur”
Premi Lluís Carulla 2020
photo_camera Lliurament dels Premis Lluís Carulla 2020 /Museu de Camins

El Museu de Camins de la Vall de Siarb ha estat distingit aquest dimecres amb el Premi Lluís Carulla 2020 a la millor idea cultural transformadora. Aquest guardó suposa una injecció econòmica de 10.000 euros i un any d’acompanyament empresarial a càrrec de la Fundació Autoocupació. El jurat ha distingit aquesta iniciativa perquè “recupera la memòria històrica, vies de comunicació i tradicions amb la vista posada en el futur”. L’equip del Museu de Camins està format per Marc Cortina i Gemma Cots, de l’Associació Balmes Blanques de Llagunes al Pallars Jussà.

Premi Lluís Carulla, emprenedoria cultural i transformadora

El Premi Lluís Carulla és un guardó biennal per estimular i fer viables projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana. El guardó ofereix recursos econòmics i acompanyament cultural i empresarial per tal que els projectes siguin el màxim de transformadors i viables econòmicament.

Museu de Camins vall de Siarb

(Foto: Un tram del camí recuperat a Llagunes. / ACN)

El Museu de Camins està recuperant la xarxa de camins antics de la Vall de Siarb, tot creant un espai de descoberta on, mitjançant el senderisme, s’articula i es connecta el patrimoni cultural i natural d’aquest entorn. En aquest espai obert i a l’aire lliure es mostrarà com era la xarxa de camins antics i s’explicaran les tècniques que s’utilitzaven per construir-los i els usos que tenien; una xarxa de camins que, com a eix vertebrador de la vida tradicional, servirà per explicar la vida antiga als Pirineus i donarà accés als elements culturals i naturals de la vall.

Museu de Camins vall de Siarb tris

(Foto: Un tram del camí recuperat a Llagunes. / ACN)

El Museu de Camins és un projecte viu i participatiu que s’està construint entre tots mitjançant, en gran part, els camps de treball i jornades de treball que s’organitzen de l’abril a l’octubre. Per tal de dinamitzar i difondre el projecte l’organització necessita la participació de moltes altres persones i col·lectius: per donar idees, realitzar formacions, organitzar activitats o participar en els camps de treball.