ART URBÀ

El muralista urgellenc B:K guanya el primer premi al Torrefarrera Street Art Festival (TSAF)

Oriol Garreta B:K ha aconseguit el primer premi amb "Ellas me encadenaron" que parla d'empoderament, retenció i control a partir d'un collage de referències fotogràfiques
Oriol Garreta mural Torrefarrera 3
photo_camera El muralista urgellenc B:K Mafia guanya el primer premi al Torrefarrera Street Art Festival

Oriol Garreta, el grafiter urgellenc conegut en el món de l'art urbà com a B.K., ha guanyat el primer premi del 6è Torrefarrera Street Art Festival (TSAF). Ho ha fet amb el mural 'Ellas me encadenaron", una obra que parla d'empoderament, retenció i control a partir d'un collage de referències fotogràfiques.

El grafiter urgellenc, l'artista més jove de la convocatòria amb 23 anys, ha rebut el premi valorat en 1.000 euros i era un dels set muralistes de tot el món seleccionats per a l'edició del TSAF d'enguany, d’entre les prop de 50 propostes rebudes per l'organització. Oriol Garreta ha declarat que si bé el fet d'haver estat un dels set seleccionats per participar al TSAF ja ho considerava un èxit, ara, aconseguir el primer premi em satisfà enormement i m'obre portes d'aquí i de fora.

IMG-20220912-WA0002
L'artista urgellenc B:K durant el procés de creació del mural "Ellas me encadenaron" 

La 6a edició del Torrefarrera Street Art Festival ha omplert de color el municipi amb 4.900 metres quadrats de parets pintades entre totes les edicions fins la d'enguany i amb un total de 53 murals a l'aire lliure. Properament, es posarà en marxa la votació online per escollir el guanyador del premi del públic, dotat amb 500 euros.

Oriol Garreta mural Torrefarrera
L'artista urgellenc B:K davant del mural guanyador al (TSAF): "Ellas me encadenaron" 

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre recordava en la presentació de la sisena edició, que va tenir lloc fa unes setmanes, que “aquest festival va començar com una iniciativa que volia embellir el poble i experimentar, a través d’una disciplina que aleshores començava a tenir certa popularitat a Catalunya, l’art al carrer”.

IMG-20220912-WA0004
L'artista urgellenc B:K enllestint el mural guanyador al (TSAF): "Ellas me encadenaron" 

Com en edicions anteriors, l’objectiu ha estat dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l’art urbà com a mitjà d’integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajuda a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art a peu de carrer. Amb aquesta finalitat, es convoca anualment aquest esdeveniment obert a grafiters i artistes urbans.