CINEMA

Les muntanyes ribagorçanes, protagonistes de 'Lo que queda de ti', de la directora Gala Gracia

L'equip estarà rodant durant sis setmanes, envoltat de centenars de caps d'oví autòcton a les muntanyes de la Ribagorça
Peli Lo que queda de ti
photo_camera Rodatge de "Lo que queda de ti" amb Ángela Cervantes i Laia Manzanares / KARMA FILMS

Ha començat el rodatge de "Lo que queda de ti", llargmetratge escrit i dirigit per Gala Gracia i protagonitzat per Laia Manzanares i Ángela Cervantes, i que compta amb la participació de TV3.

La pel·lícula explica la història de Sara, una noia que davant la sobtada mort del seu pare, renuncia al seu futur com a pianista de jazz a Nova York per encarnar el seu passat familiar com a ramadera ecològica al Pirineu aragonès. Una barreja exòtica de música, entorn rural i llaços familiars que s'uneixen per compondre una narració potent sobre la força del retorn a les arrels. 

Envoltada de centenars de caps d'oví autòcton i ambientada en la impressionant bellesa de les muntanyes de la Ribagorça, on l'equip estarà rodant durant sis setmanes, "Lo que queda de ti" és l'òpera prima de Gala Gracia, directora i guionista de curtmetratges com el multipremiat "El color de la sed". Debuta en el llargmetratge amb una història amb tints autobiogràfics, inspirada en fets reals, protagonitzada per Laia Manzanares "Merlí", "El reino", 2017; "Estoy vivo", 2017; "La tierra llamando a Ana", 2019; "Alegría", 2021) i la doblement nominada al Goya Ángela Cervantes ("Chavalas", 2021; "La maternal", 2022, totes dues amb la participació de TV3). 

En el paper de la jove pianista Sara, hi ha Laia Manzanares, actriu de cinema, teatre i televisió que va irrompre al món de la interpretació amb la sèrie de TV3 "Merlí", per saltar després al cinema amb pel·lícules com a "Proyecto tiempo" d'Isabel Coixet, "El reino" de Rodrigo Sorogoyen, "Sin techo" de Xesc Cabot i Pep Garrido, "La tierra llamando a Ana" de Fernando Borelli o "Alegría " de Violeta Salama.  

En el paper de la seva germana gran, Elena, la també actriu de cinema, teatre i televisió Ángela Cervantes, descoberta a la gran pantalla el 2021 amb la pel·lícula "Chavalas", comèdia dirigida per Carol Rodríguez que li va valer la nominació a Millor Actriu Revelació a els Goya i el premi a Millor Actriu Secundària als Gaudí. Amb "La Maternal" de Pilar Palomero, el seu següent treball cinematogràfic, ha aconseguit novament la nominació per als premis Goya, i també per als Feroz com a Millor Actriu de Repartiment; així com aconseguir per segona vegada el premi Gaudí de l'Acadèmia de cinema català a la Millor Actriu Secundària. 

 

comentaris