MÚSICA

El músic pirinenc Arnau Obiols, nominat als Premis Enderrock al Millor disc de folk del 2022

Arnau Obiols ha estat nominat en la categoria de Millor disc de folk del 2022 per votació popular, per Mont Cau. 
Arnau Obiols Pepe Camps
photo_camera Arnau Obiols ha estat nominat als premis Enderrock 2023 / Pepe Camps

El músic pirinenc Arnau Obiols, ha estat nominat als Premis Enderrock al Millor disc de folk del 2022 atorgat per votació popular, per Mont Cau. La revista reformula la gala,  que tindrà lloc el 9 de març a l'auditori de Girona. amb més presència d'actuacions i menys premis.

‘Mont Cau’, el quart disc d'Arnau Obiols

La muntanya des de la seva vessant física i natural han inspirat al compositor Arnau Obiols (Seu d’Urgell, 1985) en el seu quart disc ‘Mont Cau’, editat per Microscopi. Obiols explica que el fil que recorre l’àlbum i lliga totes les cançons, assenyala, és “el respecte a l’entorn natural”, que en el seu cas té nom de muntanya. La veu i la bateria són protagonistes d’un l’àlbum on també hi ha electrònica i gravacions de camp, i altres instruments.

Els Catarres i The Tyets

Els Catarres i The Tyets aspiren a guanyar cinc premis dels premis Enderrock 2023. Amb quatre nominacions hi ha Julieta, Lildami, Miki Núñez i Suu. Aquest divendres s'ha obert la segona fase de les votacions populars. Enguany, la revista musical celebra els 25 anys dels guardons i per això ha reformulat la gala d'entrega de cap a cap. Les actuacions musicals tindran més pes i es reduirà el nombre de guardons que es donaran. Per altra banda, es faran diverses activitats la setmana dels premis en diversos espais de la ciutat on la música també serà la protagonista. L'objectiu és atraure el públic de les noves generacions musicals.

Els Catarres i The Tyets aspiren a guanyar cinc premis dels premis Enderrock 2023, que s'entregaran el 9 de març a l'auditori de Girona. Amb quatre nominacions hi ha Julieta, Lildami, Miki Núñez i Suu. Aquest divendres s'ha obert la segona fase de les votacions populars.

Arnau Obiols retallallada
El músic pirinenc, Arnau Obiols / Pepe Camps

Després de 25 anys de premis Enderrock els organitzadors han decidit fer un rentat de cara a la cerimònia per arribar als nous públics. Per fer-ho, els mítics presentadors de la gala (Fel Faixedas i Carles Xuriguera) passaran el relleu a la nova generació: Andreu Juanola i Alba Riera. Tot i el canvi de cares, el director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau, ha garantit que es mantindrà l'estil que hi havia fins ara.

6e33c1d3-2c0f-4b44-97c4-5485bbe57e21
El director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau, en la presentació de la 25a edició dels premis / Aleix Freixas

L'altre dels canvis és el pes que tindran les actuacions musicals. La gala està pensada perquè sigui "un espectacle musical televisiu" més que una clàssica cerimònia d'entrega de premis. Els artistes que hi participaran presentaran les novetats musicals de la temporada. Alguns dels noms més coneguts seran Stay Homas, The Tyets, Gertrudis, Rita Payés, Judit Nedderman o Miki Núñez, que cantarà 'Electricidad' conjuntament amb Alfred Garcia. Scorpio i Triquell, mostraran l'impacte del fenòmen 'Eufòria' al món musical i també hi haurà espai per artistes emergents com ara Julieta o Boom Boom Fighters.

Per contra, el nombre de premis que s'entregaran la nit del 9 de març a l'auditori de Girona es reduirà a la meitat. Gendrau ha assegurat que han escurçat els guardons que es donen per evitar duplicitats. A més, els premis de música clàssica, jazz i música familiar es donaran en un dinar que es farà l'1 de març al Mas Marroch, a Vilablareix (Gironès). Durant la cerimònia s'entregaran disset premis (deu de votació popular i set de la crítica) i això farà que la gala passi de les més de tres hores de durada a un màxim de dues.

comentaris