En un mes ja s'han venut més de 1.000 entrades pel Doctor Músic Festival 2019

Els Ajuntaments de les Valls d'Àneu ja han llogat les 140 hectàrees que s'utilitzaran

foto_3231771
photo_camera Església de Santa Maria amb tendes de campanya.

La promotora Doctor Music està ''molt satisfeta'' de l'evolució de la venda d'entrades del festival, que se celebrarà a Escalarre (Pallars Sobirà) els dies 11, 12 i 14 de juliol del 2019, en haver venut més de 1.000 abonaments des del 30 de maig, dia que es van posar a la venda. Neo Sala, director general de Doctor Music, ha explicat que el 40% dels abonaments els ha comprat gent que van assistir a alguna de les passades edicions del festival i el 60% es tracta de gent nova. Aquestes xifres les ha donat a conèixer Sala a Escalarre, on l'equip de la productora ha passat dos dies buscant els indrets amb millors energies per ubicar les zones d'acampada o els escenaris. La distribució dels equipaments es farà en un ''ordre intern en harmonia amb les energies del lloc''. Els Ajuntaments de les Valls d'Àneu ja han llogat les 140 hectàrees necessàries per a la celebració del festival. L'import del lloguer, que suposarà una inversió d'uns 125.000 euros, anirà a càrrec dels ajuntaments.

foto_3231784

L'emplaçament de l'esplanada d'Escalarre i la geologia que l'envolta fa que sigui una zona plena d'energia, segons els experts. El que han volgut fer els responsables del Doctor Music és aprofitar aquesta energia. Neo Sala ha explicat que la gent que anirà al festival volen que s'emporti una ''experiència única a nivell musical'' però també a ''nivell vital gràcies a les energies que desprèn el lloc''.

Pel que fa a l'aspecte musical poc s'ha donat conèixer encara. Sala ha explicat que és molt prematur per contractar els artistes donat que treballen a un any vista. El que sí que ha garantit Sala és que el cartell serà de ''primer ordre'' i que combinarà artistes consagrats que ja van tocar a Escalarre fa 20 anys amb artistes internacionals nous que han sorgit els darrers anys.

El territori és mostra molt content amb la iniciativa i l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuenda, ha explicat que la promoció turística que ja s'ha començat a fer de la zona és molt important. Villuendas també ha destacat la dinamització econòmica que suposarà per les Vall d'Àneu i per tota la comarca del Pallars Sobirà acollir unes 60.000 persones.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, s'ha expressat en la mateixa línia i ha destacat el revulsiu econòmic que suposarà per la comarca tant els dies del festival com els mesos anteriors de preparació on hi haurà més de 2.000 persones treballant que s'allotjaran a les Valls d'Àneu.

A la trobada que hi ha hagut aquest dimarts a Escalarre l'Associació Gastronòmica La Xicoia i diferents productors agroalimentaris de la zona han estat els encarregats de servir el dinar. Neo Sala ha dit que d'aquesta manera es visibilitza l'aposta clara que fan pels productes de la zona i pels de Km0. Pel que fa al restaurant Tickets que estarà present al Doctor Music, ja s'han fet 215 reserves per a 4 persones cadascuna. 

DCIM\100MEDIA\DJI_0010.JPG

La geometria sagrada d'Escalarre

Els responsables de Doctor Músic, encapçalats per Neo Sala, han dormit la nit de dilluns a aquest dimarts als prats d'Escalarre amb tenda de campanya. L'objectiu d'aquesta trobada era, la consagració del Doctor Music Festival. Un total de 32 tendes, disposades en punts estratègics marcats pel mandala del lloc, s'han situat davant de l'església de Santa Maria. Els mandales són espais vibratoris ordenats per unir les energies masculines del firmament amb les energies femenines de la Terra.

Amb aquesta convocatòria de les energies s'han buscat els punts i vèrtex d'energia, els emplaçaments d'antics dòlmens i menhirs i les zones de possibles alteracions tel·lúriques terrestres naturals: falles i corrents subterranis d'aigua. D'aquesta manera la mateixa vall indica la millor manera d'ordenar harmònicament els elements i els espais del recinte Doctor Music Festival. Es persegueix que ''l'aparent caos'' que tindrà lloc a Escalarre el 12, 13 i 14 de juliol del 2019 tingui també ''un ordre intern en harmonia amb les energies del lloc''.

* Inscriu-te al nostre canal de notícies de Telegram per assabentar-te de tot el que passa al Pirineu.