LLIBRES

Martí Gironell presenta “El fabricant de records” al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur

'El fabricant de records' (Columna) és el viatge fascinant i ple de peripècies del fotògraf ambulant Valentí Fargnoli
3342046
photo_camera Martí Gironell signant llibres en un parada de Sant Jordi / Pere Francesch

El Molí de l'Oli de la Pobla de Segur acollirà, aquest dissabte 4 de febrer, la presentació del darrer llibre de l’escriptor i periodista Martí Gironell “El fabricant de records”. La presentació tindrà lloc a les 12h i anirà a càrrec del regidor de cultura de l'Ajuntament de la Pobla de Segur, Ramon Guimó.

Presentacio-Marti-Gironell-nova-data

Premi Prudenci Bertrana

L’escriptor Martí Gironell va ser guardonat  amb el  55è Premi Prudenci Bertrana de novel·la  amb la novel·la “El fabricant de records”, un viatge al cor de la fotografia enfilats a la bicicleta de Valentí Fargnoli, un fotògraf ambulant que, a principis del segle XX, va retratar l’ànima del país per explicar-nos una història èpica, heroica, poètica i delicada feta de records i secrets inoblidables.

Marti_Gironell_400x600
L'escriptor Marti Gironell

SINOPSI

El doctor Masgrau, director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de Girona, rep una visita inesperada que du una capsa de fotografies inèdites i compromeses d’en Valentí Fargnoli. Eren els seus grans secrets.

El fabricant de records (Columna) és el viatge fascinant i ple de peripècies del fotògraf ambulant Valentí Fargnoli, que en les primeres dècades del segle XX, amb la seva bicicleta, recorre el país retratant la vida des de la costa fins a la muntanya passant pels petits pobles i les grans ciutats. En Fargnoli, a través de les imatges, construeix una memòria personal i col·lectiva de gran valor que estava destinada a desaparèixer. La seva trajectòria brillant el porta, fins i tot, a fotografiar el casament d’Alfons XIII, un fet que li canviarà la vida per sempre.

fabricant-de-records3

PERFIL

Martí Gironell i Gamero (Besalú, 1971). Escriptor i periodista. Llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme, ha treballat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora en mitjans de comunicació com El Punt Avui, La República i L’Illa dels Llibres. Entre els seus llibres destaquen El pont dels jueus (2007), que ha estat traduït a diversos idiomes; La venjança del bandoler, que va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica el 2008; L’arqueòleg (2010); L’últim abat (2012), i El primer heroi (2014), que també han estat traduïts a diverses llengües. El 2015 va publicar Strappo, la novel·la de l’espoli del romànic català, i el conte infantil El nen dibuixat. L’any 2018 va guanyar el Premi Ramon Llull amb La força d’un destí, amb més de 30.000 exemplars venuts i traduïda al castellà, l’anglès, l’holandès i el búlgar.També ha publicat els dos àlbums il·lustrats Un talp al meu jardí (2021) i Un talp a l'Antic Egipte (2022). Paraula de jueu (2020) és la seva última novel·la. (Twitter) @martigironell (Instagram) martigironellg