14.08.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI

Maridatge d’història, llegendes i homilies literàries pels carrers d’Organyà

L’activista cultural Montse Riu, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Organyà i l’editorial Salòria, organitza una ruta historicoliterària pels carrers  de la vila de les Homilies.
Porxos d'Organyà
Porxos de la vila d'Organyà / Víctor Merencio
Maridatge d’història, llegendes i homilies literàries pels carrers d’Organyà

L’activista cultural Montse Riu, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Organyà i Edicions Salòria, organitza una ruta historicoliterària pels carrers  de la vila de les Homilies.

La ruta vol  donar a conèixer el nucli antic d’Organyà mitjançant píndoles d’història i llegendes,  al mateix temps  que promou la Fira del Llibre del Pirineu  a través d’un dels seus  elements més emblemàtics, les homilies literàries creades per escriptors en llengua catalana.

Per aquest motiu durant tot el recorregut és llegiran fragments  de les 16 homilies literàries aplegades al llibre “Homilies literàries 2005-2020”  editat per edicions Salòria.  

Ruta Homilia literària

Els rutaires podrán gaudir dels textos de: Pep Albanell,  Maria Barbal, Albert Villaró, Imma Monsó, Biel Mesquida, Empar  Moliner, Màrius Serra, Najat El Hachmi, Antoni Marí, Care Santos, Pep Coll, Teresa Colom, Vicenç Llorca, Llucia Ramis, Raül Garrigasait i  Irene Solà.

L’acte  tindrà lloc els dies 15 i 16 d’abril (Divendres Sant  i  Dissabte Sant) a 2/4 de 8 del vespre. El punt  de trobada serà  l’Oficina de Turisme d’Organyà - Espai Homilies. La ruta té un cost de 3 euros per persona (a partir de 14 anys).  L’aforament serà limitat  i les inscripcions es poden fer presencialment a l’Oficina o bé per correu electrònic: [email protected]

L’any passat es va commemorar el 25è aniversari  de la Fira del Llibre del Pirineu  que se celebra a Organyà des de l’any 2003.  Les set primeres edicions –del 1996 al 2002- tingueren lloc a Martinet de Cerdanya. Des que l’esdeveniment es fa a la població alt urgellenca inclou el certamen literari, “Premis Literaris Homilies d’Organyà” que a hores d’ara ja compta amb 8 categories.

Maridatge d’història, llegendes i homilies literàries pels carrers d’Organyà
Comentarios