LITERATURA INFANTIL

Maria Barbal s'estrena en la literatura infantil amb 'La terra dels núvols', un relat tendre i poètic

Aquest dimecres ha arribat a les llibreries l’àlbum il·lustrat La terra dels núvols (Estrella Polar), el primer conte infantil de l'escriptora trempolina Maria Barbal, amb il·lustracions d'Àurea López.
Maria Barbal autor Pere Francesch
photo_camera L'escriptora pallaresa Maria Barbal / Pere Francesch

Aquest dimecres ha arribat a les llibreries l’àlbum il·lustrat La terra dels núvols (Estrella Polar), el primer conte infantil de l'escriptora trempolina Maria Barbal, amb il·lustracions d'Àurea López. L'obra és especialment indicada per a nens de 3 a 5 anys, segons va especificar el segell editorial. Estem parlant d'un “relat tendre i poètic” sobre el pas del temps, l’amistat i l’amor per la lectura, que l'autora de Pedra de tartera considera, no obstant, molt apte també per a un públic de qualsevol edat.

Maria Barbal La terra dels núvols portada

El primer àlbum il·lustrat de Maria Barbal

En Nel és un núvol petit que neix a mig abril. De seguida descobrirà que les plantes, els arbres, els rius i els humans necessiten l’aigua que en Nel i els altres núvols tenen emmagatzemada a la panxa. Ben aviat en Nel anirà a l’escola per aprendre a fer ploure, on es farà amic del Xaf, i també viurà aventures en la immensitat del cel, on coneixerà la Bela, una nuvoleta molt especial amb qui compartirà aventures arreu de món.

Maria Barbal PIRINEUENCS 1
Maria Barbal, aquest setembre, al passeig de Tremp / FS

Maria Barbal (Tremp, 1949) es va donar a conèixer amb la novel·la Pedra de tartera (premis Joaquim Ruyra 1984 i Joan Crexells 1985), una fita de la narrativa catalana contemporània. Aquest llibre obre un cicle novel·lístic amb el Pallars nadiu de l’autora com a punt de referència, que també integren Mel i metzines (1990) i Càmfora (premis de la Crítica 1992, Crítica Serra d’Or 1993 i Nacional de Literatura 1993). La seva obra com a novel·lista també comprèn els rellevants títols Escrivia cartes al cel (1996), Carrer Bolívia (1999), Bella edat (2003), País íntim (Premi Prudenci Bertrana 2005) i Emma (2008). Després del seu brillant debut com a autora de narracions amb La mort de Teresa (1986), ha publicat els volums de relats Ulleres de sol (1994), La pressa del temps (2009) i Cada dia penso en tu (2011). L’any 2014 va publicar la novel·la En la pell de l’altre, sobre la capacitat de la protagonista de brillar damunt d’una mentida. Amb la novel·la A l’amic escocès (2019) va cloure l’anomenat Cicle del Pallars, però l'any passat, amb Al llac, va tornar als paisatges de la seva infantesa pallaresa.

El 2021 va guanyar el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes per la seva trajectòria literària i el Premi Josep Pla amb la novel·la Tàndem, traduïda a l’italià, l’eslovè i l’alemany.

comentaris