09.12.2022 |
Viure als Pirineus

LLIBRES

Maria Barbal presenta 'Tàndem' a l'Espai Cultural la Lira de Tremp

La presentació ha anat a càrrec de la periodista Meritxell Bellera i la lectura de textos de Roger Uriach
Maria Barbal presenta Tàndem a Tremp
Maria Barbal presenta Tàndem a Tremp /URIACH FOTOGRAFIA REV
Maria Barbal presenta 'Tàndem' a l'Espai Cultural la Lira de Tremp

L'Espai Cultural la Lirà de Tremp ha acollit aquest divendres la presentació de 'Tàndem', de Maria Barbal, la novel·la guanyadora del Premi Josep Pla 2021. La presentació de l'acte ha anat a càrrec de la periodista Meritxell Bellera i la ectura de textos de Roger Uriach.

L’acte ha començat amb una breu presentació de la biografia de l’autora, per part de dos amigues d’infantesa i joventut de Tremp, Montse Garcia de la Chica i M. Carmen Grau, que han explicat anècdotes de l’amistat entre elles.

A continuació, la periodista Meritxell Bellera, en forma de conversa literària, ha anat desgranant aspectes clau de la novel·la com l’amistat, la felicitat, la maduresa, la famíla, el pas del temps... a partir de fragments de la novel·la llegits per Roger Uriach.

També s’ha centrat en aspectes com la creació literària i la trajectòria de la novel·lista i el significat de rebre premis com el Josep Pla o el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que avalen una carrera literària sòlida i meritòria.

Ha clos l’acte M. Pilar Cases, alcaldessa de Tremp, que ha felicitat l’autora pels seus reconeixements en nom de tots els trempolins i trempolines i li ha agraït la seva vinculació i estima per la ciutat, comparant la relació amb un tàndem que avança en la mateixa direcció: Maria Barbal-Tremp

Maria Barbal presenta Tàndem a Tremp 2(URIACH FOTOGRAFIA REV)

Tàndem, una novel·la deliciosa sobre la felicitat.

Des que es coneixen, l’Elena i l’Armand intentaran desfer-se de tot allò que els té atrapats i recuperar l’espontaneïtat i l’alegria del present. S’adonaran que tenen dret a canviar, a mirar el món de manera diferent de com ho havien fet durant anys, a estimar-se a si mateixos. En definitiva, a concedir-se la llibertat de viure plenament.

Tàndem és una història sobre la felicitat. No pas la que ens promet un viatge meravellós, ni tan sols la d’escoltar «T’estimo», sinó la que ens anima a pedalar acompanyats i a aconseguir-ne una de més profunda i duradora. Una novel·la deliciosa que explora la capacitat humana de bandejar els pensaments i els fets rutinaris i deixar-se portar per la vida.

Maria Barbal presenta 'Tàndem' a l'Espai Cultural la Lira de Tremp
Comentarios