FESTIVALS D'ESTIU

L'Orquestra Simfònica del Vallès enceta el Festival de Música de la Cerdanya amb “El Amor Brujo” de Falla

L’església de Sant Domènec de Puigcerdà es va quedar petita per acollir el nombrós públic assistent
Amor brujo Puigcerdà 1
photo_camera L'Orquestra Simfònica del Vallès interpreta a Puigcerdà “El Amor Brujo” de Falla / puigcerda.cat

L’església de Sant Domènec de Puigcerdà es va quedar petita, el proppassat dissabte, per acollir els nombrós públic que va voler escoltar l'Orquestra Simfònica del Vallès i “El Amor Brujo” de Manuel de Falla, en el marc del Festival de Música de la Cerdanya. Es tractava del primer dels concerts de l'edició d'enguany. 

“El Amor Brujo” de Manuel de Falla

Obra mestra de Manuel de Falla, composta arran de la seva amistat amb la ballarina i cantaora Pastora Imperio i el text del qual correspon al matrimoni format per Gregorio Martínez Sierra i Maria de l'O Lejárrega. Va ser estrenada el 15 d'abril de 1915 al Teatre Lara comptant amb la interpretació vocal de Pastora Imperio i la direcció orquestral de José Moreno Ballesteros. En 1925, el mateix Falla va transformar la primera versió en un ballet per a orquestra, afegint tres cançons curtes per a mezzosoprano. L'argument de la peça relata la història d'amor entre la Candela i el Carmel, que viuen turmentats per l'antic amant de la noia. Es tracta d'una composició que desprèn andalusisme i originalitat, amb moviments tan celebrats com Cançó del Foc Fatu o la Dansa ritual del foc.

Amor brujo Puigcerdà 2
L'Orquestra Simfònica del Vallès interpreta a Puigcerdà “El Amor Brujo” de Falla / puigcerda.cat

Orquestra Simfònica del Vallès

L'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) és un projecte artístic i empresarial amb vocació social, fundat l'any 1987. El projecte té una dimensió triple: artística, social i empresarial

 · Palau de la Música Catalana

· Teatre Municipal La Faràndula (Sabadell)

· Factoria Cultural de Terrassa

· Fundació Òpera a Catalunya

Projectes socials a presons, escoles, gent gran, joves...

Director titular: Xavier Puig Anteriors: James Ross, Rubén Gimeno, David G. Carreras, Salvador Brotons, Jordi Mora, Albert Argudo

Amor brujo Puigcerdà 3
L’església de Sant Domènec de Puigcerdà es va quedar petita per acollir el nombrós públic assistent / puigcerda.cat

A Puigcerdà 'Pop-Rock simfònic'

Els seguidors de l'Orquestra Simfònica del Vallès tindran l'oportunitat de tornar a escoltar-la a Puigcerdà, serà el 13 d'agost, a l’església de Sant Domènec, en el concert 'Pop-Rock simfònic'. L’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno, interpretarà grans èxits del rock. Queen, U2, Pink Floyd, The Beatles, Elvis Presley, Donna Summer, Abba i Gloria Gaynor versionats en música simfònica. Els amants de la música i el cinema gaudiran escoltant himnes com Bohemian rhapsodyAnother brick in the wallI still haven’t found what I’m looking forI can’t help falling in love with youI will survive Smoke on the water entre d’altres; peces que ens han fet emocionar.