L'organyesa Anna Maria Traveset guanya el Premi Jaume I

Anna Maria Traveset ha estat premiada per les seves aportacions al coneixement de la biologia reproductiva d'espècies vegetals.

457398
photo_camera Anna Maria Traveset. Foto: Arxiu Anna Maria Traveset.

Anna Maria Traveset Vilaginés, natural d'Organyà i investigadora de l'IMEDEA (CSIB-UIB) ha guanyat aquest dimarts el Premi Jaume I en la categoria de Protecció del Medi Ambient.

Anna Maria Traveset, de 55 anys i doctora en Ciències Biològiques, ha estat premiada per les seves aportacions al coneixement de la biologia reproductiva d'espècies vegetals amenaçadores i a la ecologia evolutiva de les interaccions planta-animal, especialment als mutualismes de pol·linització i dispersió de llavors. El jurat també ha ressaltat que Traveset ha contribuït a la divulgació i comprensió dels ecosistemes insulars i a l'impacte d'espècies de plantes invasores sobre la biodiversitat.

El jurat, compost per 16 premis Nobel —entre altres personalitats destacades— van donar a conèixer el dimarts els guanyadors de les sis categories: Investigació Bàsica, Economia, Medicina Clínica, Protecció del Medi Ambient, Noves Tecnologies i Emprenedoria. Cada categoria ha estat premiada amb 100.000 euros.

Els premis Rei Jaume I van ser creats l'any 1989 per afavorir l'atansament en estudis i recerca científica, entre les diferents entitats científiques i les empresarials per a la promoció de la recerca i el desenvolupament científic a Espanya.

comentaris