ART I NATURA

L'aplec Saó de Farrera maridarà l'art, la natura i el paisatge amb creacions pensades pel festival

Elena Tarrats, Pep Aymerich i la parella Adele Madau i Lella de Marchi són els artistes invitats a la jornada
Saó 1
photo_camera Presentació de l'Aplec Saó, al Centre d'Art i Natura de Farrera / Marta Lluvich

L'aplec Saó de Farrera, al Pallars Sobirà, és una trobada on es marida l'art, la natura i el paisatge amb creacions fetes pensant exclusivament pel festival. Els artistes, en aquesta desena edició, Elena Tarrats, Pep Aymerich i la parella Adele Madau i Lella de Marchi han fet una estada a Centre d'Art i Natura (CAN) de Farrera i durant unes dues setmanes han pensat l'espai i la intervenció que hi realitzaran el dissabte dia 15. Lluís Llobet, director del CAN, ha dit que aquesta activitat és la que "identifica millor el centre" donat que els artistes residents no solament creen l'obra sinó que la comparteixen amb el territori i els seus habitants.

L'artista Elena Tarrats ha explicat que la residència al CAN és "molt especial" donat que es tracta "d'un regal". El CAN cedeix als artistes l'espai perquè creïn lliurement. Tarrats ha contat que la seva creació musical i intervenció artística girarà entorn de la importància de poder disposar d'aquests espais per la creació artística i poder-la compartir amb el públic.

Saó 2
L'artista Pep Aymerich preparat per l'Aplec Saó de Farrera / Marta Lluvich

L'artista visual Pep Aymerich, vol reivindicar el món més ancestral i ho farà amb obra que recorda a la iconografia romànica d'esglésies del Pallars com les pintures de Santa Maria d'Àneu o l'església d'Esterri de Cardòs on apareixen els àngels amb les ales plenes d'ulls. Aumerich ha creat un personatge mitològic que com ells apunta és mig àngel i mig dimoni i també a parts iguals terrenal i celestial.

Totes aquestes creacions es representaran a diferents espais de la Coma de Burg i el públic, com si fos una processó, anirà recorrent els entorns de Farrera fins a arribar a l'indret escollit per l'artista per representar la seva obra.

Saó 3
Presentació de l'Aplec Saó, al Centre d'Art i Natura de Farrera / Marta Lluvich

L'aplec es complementarà el diumenge dia 16 amb una jornada de debat i reflexió sobre el paper de la cultura i les arts en el desenvolupament rural pirinenc davant el repte de l'emergència climàtic i la crisi energètica.

Aquest any se suma l'aplec Saó l'Ajuntament de Farrera que col·labora ampliant les propostes i incorporant la música al festival i portant-la a diferents pobles del municipi.