L'11a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus tanca amb gairebé 4.800 assistents

Fins a 4.743 persones han assistit a algun dels concerts duts a terme arreu de Catalunya, Andorra i la Catalunya del Nord en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que va arrencar l'1 de juliol i s'ha allargat fins aquest diumenge. 
454c7c5b-b073-4c39-af1e-51f2051e5c2d-
photo_camera Actuació de MUSIca ALcheMIca a la catedral de la Seu d'Urgell, inagurant el FeMAP // Albert Lijarcio

A més, en 17 de les 55 propostes programades, entre elles les tres darreres de la coproducció pròpia Ensemble Lisboa 1740 amb 'Missa Regalis', s'han exhaurit les entrades. Tot plegat, segons expliquen des de l'organització, referma l'arrelament del certamen al territori, tot acostant-se a les xifres aconseguides al 2019, l'edició més nombrosa del festival. El director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, ha dit que estan "molt satisfets d'haver gairebé igualat el nivell d'abans de la pandèmia".

Enguany s'han venut unes 4.300 entrades, el què suposa un gran augment respecte a l'edició passada, encara molt marcada per les restriccions sanitàries. "Aquestes xifres donen esperança per deixar enrere dos anys molt difícils i encarar un 2023 que ajudi el festival a refer-se de la situació", conclou Dutrèn. Així, l'increment ha estat de 1.500 persones respecte a l'edició passada, en un any on s'han incorporat concerts en cinc nous municipis. De fet, a Coll de Nargó (Alt Urgell) i Ger (Cerdanya) s'han estrenat exhaurint entrades. A més, altres localitats ja han manifestat l'interès per formar part de la dotzena edició del Festival de Música Antiga més gran d'Europa.

La programació ha estat conformada per 21 agrupacions nacionals i internacionals, les quals compten amb 150 intèrprets. Música Alchemica, que va interpretar 'La Bellezza' amb Lina Tur al capdavant amb el violí i la direcció, va ser l'encarregada d'inaugurar el certamen. De fet, les Illes Balears ha estat el territori convidat, tant amb aquesta agrupació com amb Acadèmia 1830 i Orquestra Cambra Illa de Menorca.

D'altra banda, aquesta ha estat l'edició en què els paquets turístics vinculats al festival han tingut més bona acceptació. Així, s'han registrat més de 170 pernoctacions gràcies a aquesta fórmula. El públic també ha integrat la nova proposta del certamen, els Concerts amb Gust, on s'ha ofert una degustació de productes de proximitat al final de diversos concerts. Pel que fa al FeMAP Social, també s'ha notat l'aposta de residències i centres, on s'han programat fins a 18 concerts.