L’historiador Albert Villaró parlarà de les fortaleses de Castellciutat

El proper divendres dia 16 d’octubre, a les 20.00 h, el cicle de xerrades sobre arqueologia i territori “Desenterrant el passat” tindrà com a protagonista l’historiador i escriptor urgellenc Albert Villaró, amb una intervenció sobre les fortaleses de Castellciutat, que serà pronunciada al Local Social de Castellciutat.

Castellciutat
photo_camera El Castell de Ciutat i Torre de Solsona al fons. Autor: Lluís Obiols Perearnau.

La xerrada, titulada “Les fortaleses de Castellciutat. L’empremta de Vauban al Pirineu català”, tractarà sobre l’evolució del sistema defensiu del turó de Castellciutat, des de les èpoques més endarrerides de què es té evidència d’assentament humà, fins a l’actualitat, passant pel castell comtal i vescomtal de l’edat mitjana i per la construcció de les fortaleses de finals del segle XVII, que van voler adaptar-se a les noves necessitats defensives de la frontera francoespanyola i a l’evolució armamentista. En aquest sentit, Albert Villaró és autor d’un estudi molt acurat sobre aquesta qüestió, que presentarà en l’acte del proper divendres a Castellciutat.

L’acte, que figura dins del cicle “Desenterrant el passat”, és organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. En aquesta ocasió, a més, compta amb la col·laboració de l’Associació Amics de Castellciutat i de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

comentaris