EQUIPAMENTS CULTURALS

L’Espai Ermengol augmenta en més d’un 50% el nombre de visitants en el darrer any

Un total de 3.935 persones passen per aquest equipament museístic durant el 2022, davant dels 2.615 de 2021.
Espai Ermengol 2
photo_camera Espai Ermengol, al carrer Major de la Seu d'Urgell / laseu.cat

Durant l’any 2022 han passat per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell un total de 3.935 persones que han participat en visites guiades, tallers, conferències, entre d’altres activitats organitzades per aquest equipament museístic o amb actes que hi ha col·laborat.

En comparació amb les xifres de visitants de l’any 2021, que van sumar un total de 2.615, l’Espai Ermengol ha augmentat en el darrer any 1.320 persones, és a dir, ha obtingut un 50,5% més de visitants.

Des de l’Espai Ermengol també s’afirma que aquest passat 2022 s’ha arribat quasi a les mateixes xifres de visitants d’abans de la pandèmia. Així ho demostren les dades, ja que l’any 2019 va obtenir un total de 4.186 visitants.

Carles Guardia
Carles Guàrdia és el tinent d’alcalde de Cultura i regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell / laseu.cat

Al respecte, el tinent d’alcalde de Cultura i regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de la Seu, Carlos Guàrdia, afirma que “en fem una molt bona valoració de les xifres de l'any 2022, tant des del punt de vista quantitatiu per l'augment de visitants i participants (tant població local com visitants), com el paper que desenvolupa l'Espai Ermengol en tant que dinamitzador de l'activitat cultural lligada al patrimoni històric de la ciutat”. Guàrdia remarca també que “des d'aquest equipament es participa, activament, en un seguit d'iniciatives, a voltes com a impulsores d'altres com a col·laboradors, i que tenen molt interès per part de la ciutadania, tal com ho demostra, per exemple, el cicle Parlem d'Història o les visites al jaciment del pati de les Monges. Tot plegat ens esperona a seguir treballant en la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni cultural urgellenc”.

Visites, activitats i cicles

Del total de les 3.935 persones que han passat per l’Espai Ermengol durant l’any passat, 1.428 han visitat el museu; 1.3311 han participat en alguna de les diverses activitats que hi han tingut lloc i 1.176 han assistit en algun del diferents cicles de xerrades divulgatives que s’hi han portat a terme.

Espai Ermengol-façana
Espai Ermengol, al carrer Major de la Seu d'Urgell / laseu.cat

De les diferents activitats que s’han anat celebrant al llarg de 2022, en destaquen el cicle de Parlem de Formatge amb 255 participants i el cicle Parlem d’Història amb 292 assistents.

Una altra activitat dirigida on ha obtingut una bona assistència han estat les visites al jaciment arqueològic del pati de Les Monges amb 291 persones. Una altra activitat divulgativa que ha obtingut èxit de públic ha estat el cicle de xerrades Desenterrant el Passat amb un total de 189 persones.

L’altra proposta on també hi col·labora any rere any l’Espai Ermengol, Rutes a Peu per la Seu i comarca, ha congregat un total de 110 persones.