LITERATURA

L’autor urgellenc Pol Castellanos cocrearà una novel·la amb 100.000 estudiants catalans i andorrans

El primer capítol de El rastre de la guineu està disponible des del 23 de febrer

Pol Castellanos
photo_camera Pol Castellanos és escriptor i professor de llengua catalana a la Seu d’Urgell / ©Xavier Torres-Bacchetta

L’autor urgellenc Pol Castellanos cocrearà una novel·la amb 100.000 estudiants de tot Catalunya i d’Andorra a través de la plataforma educativa digital Fiction Express. La plataforma, present en més de 350 escoles catalanes i a més de 9.000 a tot el món, vol afermar l'hàbit lector en els estudiants i millorar la seva competència lingüística treballant la llengua de manera integral.

Cada divendres durant 5 setmanes, l’autor publicarà un capítol seguint les votacions dels lectors.

La trama del llibre, El rastre de la guineu, ens trasllada al Sant Joan del 1997, quan uns fets terribles van commocionar el poble de Brugent. Cinc amics havien acabat la secundària i aquell seria l’últim estiu que passarien junts abans d’emprendre diferents camins. L’Oliver no s’explica què va passar. Des que havia arribat, la Duna només havia fet amics. Com va poder desaparèixer sense deixar rastre? I tot el que va venir després? Han passat més de vint anys i, de la Duna, no se n’ha sabut res...

 
Pol Castellanos
Pol Castellanos és escriptor i professor de llengua catalana a la Seu d’Urgell / ©Xavier Torres-Bacchetta

Pol Castellanos (Barcelona, 1991) és escriptor i professor de llengua catalana a la Seu d’Urgell, on resideix. Graduat en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona i màster en Creació Literària per la Universitat Pompeu Fabra, també va estudiar a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. El 2019 va debutar amb L’impostor de Viena (Estrella Polar), guardonat amb el premi Alba al Millor llibre fantàstic per a joves. La seva segona novel·la, L’assassina de Venècia (Estrella Polar, 2021), va ser guardonada amb el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, el Premi Protagonista Jove i el Premi 42 a la millor novel·la juvenil. Recentment, ha publicat La cara fosca de les llegendes (Estrella Polar, 2023), un recull amb les versions més terrorífiques dels contes de sempre.

Sobre Fiction Express

Completament digital, el mètode únic de Fiction Express consisteix a connectar els lectors amb autors professionals a través del fòrum interactiu i un sistema de votacions per continuar l’argument d’una obra. D’aquest procés de lectura tan apreciat pels lectors, en diverses propostes pel professorat: el questionari, projectes per treballar competències transversals i altres exercicis de vocabulari, comprensió lectora, escriptura i oralitat per treballar totes les dimensions de la llengua. Recentment, Fiction Express va ser escollida com a Millor plataforma educativa digital del Món als prestigiosos Bett Awards de Londres.

La plataforma, amb seu a Barcelona, llança 9 llibres originals (tres en català, tres en castellà i tres en anglès) cada dos mesos pels estudiants dels centres que utilitzen Fiction Express. La potència de ser un recurs digital radica en que permet una fàcil avaluació dels resultats dels estudiants pels docents. Actualment, unes 350 escoles de Catalunya utilitzen Fiction Express a les assignatures de llengua. A tot el món, l’utilitzen més de 9..000 centres educatius de 60 països.