“L'Ara Pirineu neix amb vocació de ser un altaveu del territori”

 
Diari ARA Pirineu
photo_camera Diari ARA Pirineu
L'edició del diari Ara d'aquest dimecres 24 de desembre inclou l'Ara Pirineu, un suplement especial de 16 pàgines coordinat per l'arquitecte Ricard Lobo dedicat a les comarques del Pirineu que tindrà una periodicitat mensual.
 
L'Ara Pirineu es distribueix en els 28.000 exemplars del diari i en aquesta primera edició inclou, entre d'altres, un article d'opinió de l'escriptor Albert Villaró, una entrevista a l'ambaixador d'Espanya jubilat Eugeni Bregolat que després de viatjar per mig món ha tornat a viure al lloc que el va veure néixer, la Seu d'Urgell, i un reportatge sobre el sector d'esquí pirinenc.
 
La publicació també té un reportatge sobre l'aeroport de la Seu d'Urgell i un sobre el nucli de Rubió, al Pallars Sobirà, així com una salutació dels alcaldes de les capitals de comarca de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. En l'àmbit de la cultura destaca un article sobre la tasca que Edicions Salòria duu a terme en el món del llibre i l'aposta que aquesta editorial ha fet per donar a conèixer els capítols oblidats de la història pirinenca de la mà d'un ampli catàleg d'autors joves com Lluís Obiols, Isidre Domenjó, Enric Quílez o Carles Gascón, així com altres de consagrats com Josep Espunyes, Manel Figuera o Pep Albanell.
 
Segons el coordinador i alma mater de l'Ara Pirineu, es tracta d'una publicació que vol ser un “altaveu pensat i dirigit per als pirinencs i els ciutadans que des d'altres territoris tenen interès per conèixer-lo, viure'l i sentir-se'n part i protagonista”.