LLIBRES

L'escriptor Joan Safont presenta a la Seu d'Urgell 'L'estiu passat', conversant amb Albert Villaró

L'acte va omplir la Llibreria Crítica El Refugi del carrer dels Canonges
Joan Safont
photo_camera Joan Safont conversant amb Albert Villaró a la Llibreria Crítica El Refugi de la Seu d'Urgell / @ElRefugiCoop

La llibreria Crítica El Refugi de la Seu d'Urgell s'ha omplert aquest dissabte per seguir la presentació del llibre 'L'estiu passat', de Joan Safont. L'acte ha comptat també amb la participació de l'escriptor pirinenc, Albert Villaró. El periodista i escriptor, que estiueja a la Seu d'Urgell, explica al seu llibre, editat per Comanegra, on passaven l'estiu autors com Pla, Rodoreda, Miró o Maragall; fins gairebé una cinquantena d'artistes i escriptors

Sinopsi

«En bona part, el descans merescut d’una professió intel·lectual que havia permès els artistes de professionalitzar-se era, per contra, moment d’exaltació creativa. Els espais d’estiueig, doncs, acaben esdevenint llocs d’inspiració i renovació, tant de forces com de creativitat». 

L'estiu passat

Novel·listes, pintors, dramaturgs, músics i poetes: els artistes també estiuegen, però mai descansen del tot. Algunes de les grans obres catalanes s'han forjat vora el mar o a la falda de les muntanyes, en barraques o xalets aïllats de les grans ciutats, i les històries s'estenen al llarg del territori: Jacint Verdaguer ja es delia de pujar al Canigó deu anys abans d'escriure la seva obra, la cultura catalana va avenir-se per regalar-li a Carles Riba una caseta de pescadors a Cadaqués... Són dos exemples entre el reguitzell que ens n'ofereix Joan Safont en aquest recorregut per un tema apassionant i amb moltes exploracions pendents. Els espais d'estiueig són llocs d'inspiració i renovació, tant de forces com de creativitat: calcem-nos i a caminar.

L'estiu passat és el vuitè títol de la col·lecció «Espores», una nova línia per transmetre qüestions, problemes, experiències, històries de valor universal i que no caduquen.

El perfil

Joan Safont (Mataró, 1984) és periodista i escriptor. Cronista cultural a Vilaweb, ha coordinat el suplement La Llança d’El Nacional i ha col·laborat en diversos mitjans, com el diari Ara i revistes com Crític, Valors, Revista de Catalunya o L’Avenç. La seva recerca s’ha especialitzat en la cultura, la política i el periodisme del segle xx. A Comanegra s’ha encarregat de l’edició ampliada del llibre Des dels turons a l’altra banda del riu, de Jordi Pujol.