09.12.2022 |
Viure als Pirineus

Imaginarium Ensemble ha portat a Esterri d'Àneu un programa dedicat al barroc primerenc italià

La voce nel violino, també ha estat dedicat a Claudio Monteverdi, en el seu 450 aniversari

ensemble
Plano general de la formació Imaginarium Ensemble actuant a l'església d'Esterri d'Àneu. Foto: Marta Lluvich
Imaginarium Ensemble ha portat a Esterri d'Àneu un programa dedicat al barroc primerenc italià

Imaginarium Ensemble, sota la direcció d'Enrico Onofri, ha actuat aquest dimarts a l'Església de Sant Vicenç d'Esterri d'Àneu, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). El conjunt ha ofert un programa dedicat principalment al repertori virtuós italià per a violí de principis del segle XVII fins a final del Barroc. El repertori de La voce nel violino també ha estat dedicat a Claudio Monteverdi, en el seu 450 aniversari. El segle XVII és una època de gran agitació, on els instruments musicals s'alliberen de la funció senzilla de les veus de suport. Fins llavors, els instruments de la família del violí no tenien repertori escrit i comença la seva emancipació del repertori vocal.

Fundat i dirigit per Enrico Onofri, Imaginarium reuneix un grup de músics, tots ells membres de les més importants formacions mundials dedicades a la música antiga. El 2006, Imaginarium va presentar amb gran èxit el seu CD La voce nel violino, dedicat al repertori per a violí del barroc primerenc italià, i que aquest dimarts ha presentat a les Valls d'Àneu. Entre els seus membres principals estan Luca Gugliemi (clavicèmbal), Simone Vallerotonda (arxillaüt), Alesandro Palmeri (violoncel) i Enrico Onofri (violonista i director).

Durant el concert han sonat a l'església d'Esterri d'Àneu obres de G. P. Cima, G. Caccini, G. B. Fontana, G. Frescobaldi, R. Rognono, B. Marini, F. Rognoni, G. A. Pandolfi Mealli, A. Corelli, A. Vivaldi i F. Veracini.

Enguany, el Festival continua creixent amb una oferta variada que combina música, patrimoni i turisme, i que torna a barrejar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l'entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, el Festival torna a acostar la música als col·lectius en risc d'exclusió social a través del FeMAP Social.

Amb el concert Imaginarium Ensemble els assistents podien visitar de manera gratuïta l'Ecomuseu d'Esterri d'Àneu.

Amb 49 actuacions, que transcorreran arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i sud de França, el FeMAP esdevé el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa. En aquesta nova edició, el FeMAP es referma, creix i magnifica amb gairebé una cinquantena de concerts celebrats en un total de 34 municipis. El FEMAP també ofereix als assistents la possibilitat d'adquirir un pack turístic que conté entrada més hotel. 

Imaginarium Ensemble ha portat a Esterri d'Àneu un programa dedicat al barroc primerenc italià
Comentarios