Accademia del Piacere & Núria Rial i Lina Tur Bonet & Dani Espasa tanquen la setena edició del FeMAP

Barcelona, dimecres 16 d’agost de 2017· Del divendres 25 al diumenge 27 d’agost, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), tancarà la setena edició amb cinc concerts de l’Accademia del Piacere & Núria Rial i Lina Tur Bonet & Dani Espasa.

lina_tur-25100
photo_camera La Gioia · Lina Tur i Dani Espasa

Muera Cupido és la proposta de l’Accademia del Piacere & Núria Rial. Un concert que Fahmi Alqhai i Núria Rial, la soprano catalana més internacional dedicada a les músiques històriques, realitzaran en honor a la commemoració, el 2016, dels 300 anys de la mort de Sebastián Durón, potser el més important compositor espanyol del seu temps i responsable, segons acusació del Pare Feijoo, de la italianització de la música espanyola, és a dir, de la seva tornada a Europa després de l’asfixiant segle XVII.

En aquest concert, les dues formacions uneixen els seus talents musicals per donar nova vida a una selecta col·lecció d’àries de les seves obres escèniques, dedicades a l’inesgotable i sempre emocionant tema de l’amor. Acompanyen Durón els seus companys d’estil italians, avantguardistes i rigorosament contemporanis com Alessandro Scarlatti i Giovanni Bononcini.

En paral·lel, Lina Tur Bonet & Dani Espasa portaran a l’escenari La Giola. Sonatas de corelli. Un treball a dues mans on es combina un estudi profund de l’historicisme amb una gran creativitat i improvisació. Aquest registre ofereix una visió nova d’una obra eterna. Els més diversos efectes musicals, des del lirisme i la poesia, passant per les danses o els moviments més eclesiàstics fins al virtuosisme i la bogeria de l’arxiconeguda Folia final, volen celebrar una Música amb majúscules que, com sempre en els grans artistes de la història, parlen un llenguatge universal a l’ànima humana i a les seves passions.

L’Accademia del Piacere & Núria Rial actuaran el divendres 25 d’agost a les 21.00 h a Sant Domènec de La Seu d’Urgell i el dissabte 26 d’agost a les 19.30 h a l’Auditori-Palau de Congressos d’Alp. Lina Tur Bonet & Dani Espasa, que posaran el punt i final al festival, actuaran el divendres a les 21.00 h a l’Església de Sant Martin d’Hix de Bourg Madame, el dissabte 26 a les 19.00 h a l’Església de Sant Julià de Ceuró i finalment, el diumenge 27 a les 19.30 h a Col·legiata de Santa Maria de Mur a Castell de Mur.

En el marc d’aquests cinc concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar les sessions amb la visita guiada a Sant Domènech i el seu claustre, a la Seu d’Urgell, la visita guiada pels jardins romàntics de Torre de Riu i la capella de la Mare de Déu de l’Ovella, a Alp, la visita guiada a l’església Saint- Martin d’Hix, a Bourg-Madame, o la visita guiada al conjunt monumental del Castell i la Col·legiata de Santa Maria de Mur, a Castell de Mur.

FEMAP 2017: MÉS PROGRAMACIÓ I MÉS MUNICIPIS PARTICIPANTS

La setena edició del FeMAP torna a omplir de música antiga els escenaris més emblemàtics de les comarques pirinenques. Durant els mesos de juliol i agost alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment en l’àmbit de la música antiga acosten i descobreixen la passió per aquesta modalitat musical.

Enguany, el Festival continua creixent amb una oferta variada que combina música, patrimoni i turisme, i que torna a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, el Festival torna a acostar la música als col·lectius en risc d’exclusió social a través del FeMAP Social.

En aquesta nova edició, el FeMAP es referma, creix i magnifica amb gairebé una cinquantena de concerts repartits en nou comarques catalanes, a  part d’Andorra i la Catalunya Nord.

El FEMAP 2017 EN XIFRES

7a. Edició

34 municipis participants

49 concerts (és el major Festival de música antiga d’Europa)

sessions Gastrofilm amb degustació de productes locals

49 packs turístics entrada més hotel

42 activitats complementàries gratuïtes incorporades amb l’entrada al concert (visites guiades a monuments, museus, jaciments)

curs de divulgació

exposició de fotografies

concurs d’aparadors

5  tallers previs més assistència als concerts amb col·lectius en risc d’exclusió

450.000€  de pressupost

comentaris