FESTIVALS D'ESTIU

El XIX Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, maridatge entre música i espais monumentals

Les esglésies romàniques de Santa Maria de Mur i de Covet, així com el castell de Llordà seran els escenaris dels concerts.
festival romanic 2022 -
photo_camera Anterior edició del Festival del Romànic i dels Castells de Frontera / CCPJ

El Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, invita a gaudir d’ un programa de concerts, que com en anteriors edicions, busca el maridatge entre la música i diferents espais monumentals amb identitat i d’història.

El Festival, organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i els ajuntaments respectius, presenta un programa ple d’atractius tant pels intèrprets que hi participen com pels programes musicals que hi podrem sentir. Hi haurà, com en anteriors edicions, serveis gratuïts d’autobús per assistir als tres concerts i optimitzar així l’accessibilitat i la concentració de vehicles.

A Santa Maria de Mur, diumenge 2 de juliol a les 19 h, podrem escoltar ‘La tradició que ens segueix interpel·lant’, un programa de música de coral a càrrec de dues formacions corals prestigioses del panorama coral català, el Cor Plèiade de veus femenines i el Cor Bruckner Barcelona de veus mixtes, dirigits  per Júlia Sesé. El programa és un compendi d’obres sacres i profanes conegudes que des de l’altar de Santa Maria de Mur il·luminarà com un calidoscopi les virtuts, els colors i les harmonies diverses que la veu cantada pot arribar a crear.

A l’Església de Covet, dissabte 15 de juliol a les 18.30 h, presentem el programa ‘De l'Àfrica a Amèrica, des del Pallars’, a càrrec de tres formacions corals pallareses sota la direcció de Vall Mir: la Coral d’Isona, la Coral Vall Fosca i la coral de gòspel Go Go Pallars. En aquest espai màgic del romànic pallarès, podrem escoltar una selecció variada de cançons d’estils i de procedències molt diverses amb accent pallarès. El concert reflectirà la vitalitat i diversitat del cant coral actual a la comarca del Pallars Jussà i ens farà recordar el privilegi i l’alegria que comporta posar la veu al servei del cant col·lectiu.

Al Castell de Llordà, diumenge 23 de juliol a les 19 h, presentem ‘El so de la màgia’, un programa molt especial de música de cambra amb el duet Blooming duo d’arpa i marimba. Els dos músics virtuosos, l’Esther Pinyol i en Ferran Carceller, interpretaran un programa molt original d’obres adaptades i altres especialment compostes per a arpa i marimba. La combinació d’aquests dos instruments, un i l’altre amb una àmplia tessitura comparable a la del piano, gràcies a la seva tímbrica creada per la corda polsada i la fusta percudida, produeix una atmosfera sonora única. La confluència del programa d’obres, algunes força conegudes, juntament al virtuosisme del Blooming duo unit a l’acústica privilegiada de la sala gran del castell, construeixen un pressentiment justificat d’un concert excepcional.

Les entrades ja són a la venda a través de pallarsclick.com i a l’Epicentre. Centre de visitants del Geoparc a Tremp.