AUDIOVISUAL

L'Ull Nu obre la convocatòria per al concurs de curtmetratges i premiarà per primer cop el millor muntatge i guió

El Festival Audiovisual d'Andorra, que arriba a l'onzena edició, tindrà lloc del 8 al 12 de maig
Festival Ull Nu 2023
photo_camera FOTO DE FAMÍLIA DELS GUANYADORS DE L'ULL NU DEL 2023

Des del 16 de gener i fins al pròxim 24 de març romandrà oberta la convocatòria per participar  en la 11a. edició de l’Ull Nu, Festival Audiovisual d’Andorra, que tindrà lloc entre els dies 8 i  12 de maig de 2024.  

Els joves menors de trenta-cinc anys que vulguin inscriure les seves creacions hauran de ser  nascuts o residents a Andorra, Catalunya, Navarra, Aragó, País Basc, Occitània o Nova  Aquitània i les seves creacions poden ser del gènere de la ficció, el documental, l’animació, el  vídeoart, el videoclip, entre altres opcions.  

Com a novetats d’aquest any, es premiarà el Millor muntatge amb 1.000 €, un premi que dota  el Govern d’Andorra, així com també es farà entrega del Premi al Millor guió, dotat amb 1.000  € pel Consell General d’Andorra. D’aquesta manera, el Festival Ull Nu vol fer valer dos  aspectes més que són claus en la producció audiovisual.  

foto prèvia cartell dates
foto prèvia cartell dates

La resta del cartell de premis 2024 el conformen el Premi al Millor curtmetratge, dotat pel  Govern d’Andorra amb 1.500 €, el Premi a la Millor direcció, patrocinat pel Fòrum de la  Joventut d’Andorra amb 1.000 €, el Premi a la millor fotografia, dotat per la Comissió Nacional  Andorrana de la Unesco, per un valor de 800 €, el Premi Jurat Carnet Jove Andorra al millor  curtmetratge dotat amb 1.000 € i el Premi memòria històrica que patrocina l’Arxiu Nacional  d’Andorra amb 1.000 €.  

Els guanyadors es decidiran entre tots els curtmetratges que entrin a concurs i, com és ja  habitual, el públic assistent podrà dir-hi la seva votant in situ les seves obres preferides.  

Les inscripcions es poden fer mitjançant la pàgina web del festival,  www.festivalullnu.com/participa, o bé a través de les plataformes FilmFest Platform o  Festhome i tots els guanyadors es donaran a conèixer en la cerimònia de cloenda del festival,  que tindrà lloc a Andorra la Vella el diumenge 12 de maig.  

Festival Ull Nu 2023 2
Festival Ull Nu 2023 

El Festival Ull Nu se centra en aquesta en aquesta 11a. edició en els curtmetratges i pretén  augmentar la participació al concurs així com atraure l’interès del professionals per acabar de  crear un teixit sòlid de trobada d’especialistes en el sector. 

ULL NU LAB de guió 

Per segon cop, i vist l’èxit de la passada edició, el Festival Ull Nu incorpora a les seves  propostes l’Ull Nu LAB, el laboratori de guions de curtmetratges. La convocatòria per a les  propostes que hi vulguin participar estarà oberta entre el dia 5 de febrer i el dia 5 d’abril  del 2024.  

Entre els candidats, es triaran 8 guions que seran els finalistes que gaudiran de les sessions  de treball per millorar les versions presentades al costat de tutors experts i professionals de  la indústria audiovisual. L’any passat, en la primera edició de l’Ull Nu LAB, els afortunats van  aprendre de la mà de la directora, guionista i muntadora de cinema catalana, Neus Ballús, i el  cineasta espanyol Chema García Ibarra. 

Els guionistes i directors participants han de ser menors de 35 anys i nascuts i/o residents en  els següents territoris: Andorra, Catalunya, Navarra, Aragó, País Basc, Occitània i Nova  Aquitània. Un jurat professional triarà dos guanyadors que s’enduran 500 € cada u, per ajudar  a la producció del projecte treballat en el Lab. 

Les inscripcions per a l’Ull Un LAB es poden realitzar enviant un correu electrònic a:  [email protected] i les bases es troben a la pàgina web del Festival  www.festivalullnu.com/lab .