El duo Arianna Savall i Petter Udland va posar punt final diumenge a la cinquena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), el qual s'ha portat a terme durant els mesos de juliol i agost amb l'oferta de fins a 45 concerts, 3 passejos musicals i 6 sessions Gastrofilm, en un total de 26 municipis del Pirineu català, el Principat d’Andorra i Catalunya Nord.
Amb 4.500 assistents, el FeMAP tanca mantenint la xifra d'assistents de l’any passat, així com amb satisfacció per "l'interès que hi ha per gaudir d'una experiència integral més enllà de la música" com ha quedat demostrat amb "el nombrós públic que han seguit les visites guiades a les esglésies de Bossòst i d’Estamariu, a la catedral de la Seu d’Urgell, al monestir de Ripoll, al jaciment de la Roureda i a la Casa Museu Areny Plandolit".
Creix la venda de pacs turístics que inclouen l'allotjament i l'entrada als concerts
En el seu balanç, els organitzadors destaquen també el creixement en la venda de pacs turístics, els quals incloïen l’allotjament i l’entrada al concert, així com per la primera experiència del concurs d’aparadors i del nou format donat a la secció Gastrofilm, "on s’han ajudat a promoure productes alimentaris del territori" i l’experiència pilot del FeMAP Social, amb tallers amb persones en risc d’exclusió a la Pobla de Segur, la Seu d’Urgell i Puigcerdà.
Els organitzadors volen incrementar el nombre de municipis i activitats al FeMAP 2016
De cara a la pròxima edició, el FeMAP espera incrementar el nombre de municipis participants i el nombre d'activitats complementàries. El pròxim mes de novembre es reunirà el Consell d’Alcaldes i Regidors de Cultura del FeMAP, aquest cop a la Cerdanya, per aprovar les línies mestres del FeMAP 2016.