27.09.2022 |
Viure als Pirineus

FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS

El FeMAP ens proposa per aquesta setmana, vuit concerts de tres formacions diferents

El FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles als concerts, com la visita guiada de palau comtal a fortalesa moderna de Castellcitat, la visita guiada al nucli antic de Vilaller o la visita a la Casa Gassia (Ecomuseu), entre d’altres.

Giardino di Delizie
Giardino di Delizie
El FeMAP ens proposa per aquesta setmana, vuit concerts de tres formacions diferents

Aquesta setmana, del dimecres 17 al diumenge 21 d’agost, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), acollirà vuit concerts de tres formacions diferents. Començarà el Cor de Cambra del Palau de la Música i La Caravaggia a l’Hotel El Castell (Castellciutat, Alt Urgell) amb les seves Ensalades i Madrigals del Renaixement català, que també es podrà escoltar dijous a Tremp (Pallars Jussà) i divendres a Riner (Solsonès). A partir d’aquest concert se’ns presenta una mostra del Renaixement català que repassa obres dels principals compositors del segle XVI i dels diferents gèneres del moment: música instrumental per a dansa, madrigals italians i també en llengua catalana.

Guardino di delizie bis

Una altra de les formacions protagonistes d’aquest cap de setmana és Giardino di Delizie, les quals ens proposen un viatge a través de l'art immaterial per excel·lència. Un camí inèdit que comença i acaba en el classicisme austríac (Mozart i els germans Haydn), però passant per l’estil galant italià (Boccherini). Les podreu escoltar el dia 19 a Bagà (Berguedà), l’endemà a Vilaller (Alta Ribagorça) i per últim al Llac d’Engolasters (Encamp, Andorra), que com a novetat aquesta última ubicació gaudirà d’una entrada gratuïta.

Giardino di Delizie proposa un viatge a través de l'art immaterial per excel·lència. Un camí inèdit que comença i acaba en el classicisme austríac (Mozart i els germans Haydn), però passant per l’estil galant italià (Boccherini). 

La setmana finalitzarà de la mà del Cor de Cambra Enric Granados, qui interpretarà Cançons tradicionals antigues del Pirineu el dissabte a Talló (Bellver de Cerdanya, Cerdanya) i diumenge a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà). Aquests concerts són el resultat d’un projecte de recuperació de la cançó popular pirinenca, a partir de la documentació de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya (1920-1936). Les reelaboracions es van encarregar a alguns dels millors compositors actuals per a cor, amb la particularitat de demanar-los un arranjament que incorporés un conjunt instrumental de música antiga.

Cor de Cambra Enric Granados

En el marc d’aquests concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar els concerts amb la visita guiada de palau comtal a fortalesa moderna de Castellcitat, la visita guiada al nucli antic de Vilaller o la visita a la Casa Gassia (Ecomuseu), entre d’altres.

Cor de Cambra del Palau de la Música i La Caravaggia. Ensalades i Madrigals del Renaixement Català.
17/07 · 21.00 h · Castellciutat (La Seu d’Urgell)
18/07 · 20.00 h · Tremp

19/07 · 20.00h · Riner
Giardino di Delizie. Il Bouquet Classico

19/07 · 21.00h · Bagà
20/07 · 20.00h · Vilaller
21/07 · 20.00h · Llac d’Engolasters (Encamp)

Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados. Cançons populars antigues del Pirineu.

20/07 · 19.00h · Talló (Bellver de Cerdanya) 21/07 · 19.00 h · Esterri d’Àneu

Activitats Complementàries
17/07 · 19.30 h · Visita guiada de palau comtal a fortalesa moderna · Castellciutat 18/07 · 17.00h · Visita guiada al Geoparc · Tremp
19/07 · 18.30h · Visita guiada l’actualitat del Miraacle a través de la història · Riner 19/07 · 18.30h · Visita guiada Descobrim el passat medieval de la vila de Bagà · Bagà 20/07 · 19.00h · Visita guiada nucli antic de Vilaller · Vilaller
20/07 · 17.45 h · Visita guiada a Talló, patrimoni i origen de Bellver de Cerdanya · Talló 21/07 · 13.00 h · Visita guiada a la Casa Gassia (Ecomuse) · Esteri d’Àneu
21/07 · Visita lliure al llac d’Engolasters · Llac d’Engolasters (Encamp)

El FeMAP ens proposa per aquesta setmana, vuit concerts de tres formacions diferents
Comentarios