CINEMA

Expectació i orgull a la Vall Fosca en la preestrena d'Els encantats' que acull la Pobleta de Bellveí

La directora Elena Trapé diu que la projecció vol "agrair" l'acollida de la gent del territori durant el rodatge
Preestrena El Encantats 1
photo_camera Equip de producció i direcció d'Els encantats, durant la preestrena a la Vall Fosca / Ignasi Gómez

La Pobleta de Bellveí, a la Vall Fosca (Pallars Jussà), atrau al llarg d'aquest dissabte veïns del territori que tenen previst assistir a la preestrena de la pel·lícula 'Els encantats', de la directora Elena Trapé. I és que més enllà de la seva història, el film permetrà als espectadors veure a la pantalla gran diferents indrets de la vall que van esdevenir localitzacions del rodatge del film. Per aquest motiu, alguns dels residents a la Pobleta, com el Ramon Caselles, que fa més de 40 anys que hi viu, ha comentat que se sent "orgullós" d'aquest projecte. Per la seva part, Trapé, ha explicat que la projecció vol ser un "agraïment" a l'acollida i la implicació de la gent de la zona durant el període de gravació que van passar-hi.

Preestrena El Encantats 2
Un grup de persones que han assistit a la preestrena d''Els encantats' a la Vall Fosca / Ignasi Gómez

La projecció de la pel·lícula 'Els encantats' es farà a partir de les 22.00 hores de la nit en una carpa amb desenes de cadires i una pantalla de grans dimensions, que s'ha habilitat vora la pista de bàsquet de la Pobleta de Bellveí. D'aquesta manera, els espectadors podran resguardar-se de la pluja que cau de manera intermitent sobre la zona aquest dissabte.

Així, l'esdeveniment preveu comptar amb l'assistència de veïns de diferents punts de la Vall Fosca. Un d'ells és el Ramon Caselles, que fa 40 anys que viu a la Pobleta de Bellveí i que ha explicat que se sent "orgullós del film perquè aquest ha pensat en la nostra Vall", ja que no se'n parla prou, segons ha expressat. Així mateix, la Núria, una altra veïna, assistirà amb un grup d'amics i familiars a la preestrena. "Jo crec que la projecció permetrà donar a conèixer la Vall Fosca i la seva gent acollidora, ens fa molta il·lusió", ha celebrat. "Vam estar encantats amb la presència de l'equip, que tornin a gravar-ne una altra", ha exclamat entre somriures.

133af0c4-9230-4afe-b5e9-f23131928da8
L'actor Pep Cruz i l'Agustí Hereu, veí d'Antist, que ha inspirat el seu personatge a la pel·lícula / Ignasi Gómez

Hores abans de la preestrena del film, la directora Elena Trapé, i part de l'elenc d'actors, Laia Costa, Pep CruzAinara Elejalde, ja s'han deixat veure a la carpa per atendre als mitjans de comunicació. Trapé s'ha mostrat contenta perquè l'esdeveniment s'hagi pogut portar a terme a la Vall Fosca. "Ens feia molta il·lusió fer la preestrena aquí perquè a la pel·lícula hi han participat molta gent del territori", ha indicat. La projecció "és un agraïment a la gent per tot el viscut aquí", ha afirmat. La directora ha explicat també que la Vall Fosca "és un altre personatge" del film que ajuda a explicar els sentiments del personatge principal.

I la protagonista no és altra que l'actriu Laia Costa, qui s'ha mostrat també il·lusionada per tornar a un lloc especial. "Quan vas a gravar fora de casa durant mesos, sempre penses com serà. A la Vall Fosca, sobretot a la Pobleta, vam trobar una família que ens va cuidar i aquests darrers dies m'he retrobat amb part d'aquestes persones", ha expressat. "És maco que la gent s'impliqui amb la gravació i cuidi l'equip, no sol passar gaire", ha afegit.

Per la seva part, l'actor Pep Cruz ha explicat que, 15 dies abans del rodatge, va venir a conèixer el poble i sobretot l'Agustí, veí d'Antist que inspira el seu personatge i amb qui ha compartit una estona durant la preestrena. "És un home encantador, em va donar la mesura humana", ha dit Cruz. En aquest sentit, l'actor ha comentat que durant el film "parlo algunes paraules amb pallarès" i ha valorat també la naturalesa de la Vall Fosca. "No sé per què es diu així si amb els seus paisatges impregna de llum tot el film", ha assenyalat.

En la mateixa línia, l'actriu Ainara Elejalde, ha comentat que el paisatge de la Vall Fosca la va "ajudar molt" a l'hora de definir el seu personatge.

Elena Trapé
Elena Trapé

SINOPSIS

Després de la seva recent separació, la Irene s’enfronta per primera vegada a l’abscència de la seva filla de quatre anys, que està passant uns dies amb el seu pare. Incapaç d’adaptar-se a aquesta nova realitat, decideix viatjar a un petit poble del pirineu català on hi té una casa, buscant recuperar la seguretat i la calma que sent que fa temps que ha perdut. Però el lloc, que en el passat va ser tan familiar, es presenta poc a poc tan abrumador com la seva nova vida i l’acabarà forçant a deixar fugir per enfrentar-se a les seves pors.

comentaris