La mostra, inspirada en el conjunt del romànic català, va tancar ahir les seves portes amb la visita d’un total de 3.921 persones.

Èxit de visites a l’exposició ‘Temps del Romànic’ a la Seu d’Urgell, amb prop de 4.000 persones

Un total de 3.921 persones han visitat l’exposició ‘Temps del Romànic. Art, vida i consciència’ al llarg de les sis setmanes que han estat oberta al públic a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

Inauguració exposició Temps del Romànic 066
photo_camera Inauguració exposició Temps del Romànic

La mostra, que es va inaugurar el passat 11 de juliol, va tancar diumenge, 21 d’agost, les seves portes obtenint un gran èxit de visitants, tant per part dels urgellencs i urgellenques com dels turistes que en ple estiu han vingut a la capital de l’Alt Urgell.

Recordem que la inauguració de ‘Temps del Romànic. Art, vida i consciència’ va ser inaugurada per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Josep Borrell; el director de l'Àrea de Negoci Berguedà-Pirineus de CaixaBank, Jordi Porta; i el conservador del Museu Episcopal de Vic i comissari de l'exposició, Marc Sureda.

L’exposició

Temps del Romànic. Art, vida i consciència ha fet viatjar a l'espectador als segles XI, XII i XIII per tal que veiés, escoltés, olorés i, en definitiva, entengués com eren les persones darrera les pedres, els poderosos eclesiàstics i els senyors mitjançant recursos audiovisuals i interactius. L’exposició s’ha inspirat en el conjunt del romànic català per apropar el visitant a la Catalunya d’aquesta època, oferint una lectura polièdrica, fresca i actual d'aquell temps i d'aquell patrimoni, crucial en la història de Catalunya i d'Europa. Mitjançant recursos audiovisuals i interactius, la mostra ha permès copsar l’estètica d’una època, els avenços tècnics i la innovació del conjunt del Romànic: un element patrimonial únic, singular dins i fora del nostre país.

La mostra ha estat organitzada per l'Obra Social "la Caixa" i el Departament de Cultura de la Generalitat en col·laboració amb l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, en el marc del programa Romànic Obert, una línia d'actuació conjunta iniciada l'any 2009 per a la conservació i difusió d'aquest important llegat patrimonial català.