05.12.2021 |
Viure als Pirineus

CULTURA

Espunyes presentarà el seu darrer llibre a la Trobada Cultural de Gualter

Aquest dissabte, 23 de juliol, Josep Espunyes serà l'escriptor convidat a la 23a edició de la Trobada Cultural al Monestir de Santa Maria de Gualter. Espunyes presentarà el seu darrer llibre Piulades de cultura popular. Bruixeria, mimologismes, llegendes (Salòria, 2016), un treball centrat en la cultura popular a les terres pirinenques, i molt especialment, a la part baixa de l'Alt Urgell i la part alta de la Noguera.

Cartell_Gualter_2016 (1)
El cartell amb les activitats de la Trobada Cultural de Gualter.
Espunyes presentarà el seu darrer llibre a la Trobada Cultural de Gualter

La Trobada Cultural al Monestir de Santa Maria de Gualter és un esdeveniment cultural de referència que, des de fa 23 anys, aplega representants del món cultural català al voltant d'un dels temples històrics més importants del país. La trobada ha esdevingut, també, un dia de festa destacada per als veïns del municipi de la Baronia de Rialb que es retroben al voltant de diverses propostes lúdiques, culturals i religioses.

Josep Espunyes ha estat l'autor convidat d'enguany per la seva trajectòria com a escriptor i defensor de la llengua catalana, així com per la seva vinculació a la Baronia de Rialb. Espunyes és fill de Peramola i sempre ha tingut una relació molt estreta amb tot els que fa referència a la Baronia de Rialb: el territori, la seva gent, la cultura local, la història i les tradicions.

En el llibre Piulades de cultura popular. Bruixeria, mimologismes, llegendes es fa una mirada a la saviesa popular dels veïns de la Baronia i es recupera una part del patrimoni cultural que s'està perdent.

Espunyes presentarà el seu darrer llibre a la Trobada Cultural de Gualter
Comentarios