ARTS PLÀSTIQUES

Les eres, cases i carrers de Vilamur s'omplen d'art amb les obres d'una trentena d'artistes

El festival Terra Roia reuneix creadors d'arts plàstiques, escultura, fotografia, literatura, música i audiovisuals
Terra Roia 1
photo_camera Terra Roia 1

Els carrers de Vilamur, al municipi de Soriguera (Pallars Sobirà), s'omplen des d'aquest aquest divendres d'artistes i art en el marc del festival Terra Roia. Una trentena de participants d'arts plàstiques, escultura, fotografia, literatura, música i audiovisuals exposaran fins diumenge la seva obra en diferents localitzacions del poble. Eres, coberts, garatges i alguna casa es converteixen en sales d'exposicions per un cap de setmana. Tot, amb l'objectiu d'apropar la cultura en un entorn allunyat de les grans iniciatives artístiques. L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, destaca d'aquesta edició el mini festival de música, que tindrà lloc dissabte a la nit i en el qual participaran diferents artistes locals i forans.

Fontdevilla ha explicat que el festival Terra Roia pretén ser un punt de trobada entre artistes i entitats de les diferents disciplines artístiques i té molt present la cultura popular i tradicional de Pallars Sobirà de rerefons.

Terra Roia 2
L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, i el president del Consell Comarcal del Pallars Sobira, Carlos Isus, han inaugurat el Terra Roia / Marta Lluvich

L'alcalde de Soriguera ha dit que la disciplina que pren més rellevància en aquesta edició del Terra Roia d'enguany són les arts plàstiques; "tot i que l'espectador hi trobarà qualsevol mena de disciplina artística".

El Pic de l'Orri, a 2.500 metres d'altura, acollirà aquest divendres un espectacle de música i llum. L'estació d'esquí de Portainé posarà en marxa el telecadira per a totes aquelles persones que decideixin veure l'espectacle en directe, espectacle que es retransmetrà en línia perquè es pugui seguir des de la pantalla de l'espai d'audiovisuals El Silo de Vilamur.

Terra Roia 3
Les eres, cases i carrers de Vilamur s'omplen d'art amb les obres d'una trentena d'artistes / Marta Lluvich

Aquest any el Terra Roia ha comptat amb un intercanvi cultural entre un costat i altre del Pirineu. Dos dels artistes locals han exposat a la localitat francesa de Seix mentre que l'any vinent, de l'Ariège vindran artistes a exposar a Vilamur.