25.05.2022 |
Viure als Pirineus

FESTES D'ESTIU

Els Set Inferns, el primer festival de Jazz Folk del Pirineu, tindrà lloc a Bellestar el 31 de juliol

L’associació organitzadora inicia una campanya de micromecenatge per finançar el projecte
Bellestar Festival Música Folk
Bellestar acollirà 'Els Set Inferns', el primer festival de Jazz Folk del Pirineu / FS
Els Set Inferns, el primer festival de Jazz Folk del Pirineu, tindrà lloc a Bellestar el 31 de juliol

La maquinària per a la creació del primer Festival de Jazz Folk del Pirineu ja està en marxa. Tindrà lloc el dia 31 de juliol i es dirà Els Set Inferns, en consonància amb la peculiar formació geològica propera a Bellestar, el poble de l’Alt Urgell que acollirà l’esdeveniment.

En l’organització hi està treballant un grup de persones voluntàries que s’han unit per crear l’Associació Els Set Inferns i que vol posar l’accent en l’autogestió dels actes. És per aquest motiu que acaben de posar en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkamiper tal de poder autofinançar gran part dels concerts. Les aportacions es poden fer a través de l’enllaç https://vkm.is/els7inferns. El Festival compta amb el suport de  l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò i la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Bellestar 2(Foto: Imatge panoràmica del poble de Bellestar, a l'Alt Urgell /FS)

La iniciativa del festival respon a la necessitat de diferents artistes i amants de la música de trobar-se, compartir i gaudir. Així, al llarg del dia estaran programats diversos concerts i tallers formatius i, paral·lelament, es desplegarà una petita fira musical en la qual diversos luthiers del territori mostraran els seus instruments tradicionals. A aquestes propostes s’hi sumaran tastets de cerveses artesanes i de gastronomia local. Durant la jornada hi haurà servei de barra, pàrquing i zona d’acampada.

Festival Set Inferns cartell2

La programació s’obrirà a les 10 del matí amb un Taller Folk que impartirà Marc del Pino, acordionista, compositor i professor d’acordió diatònic. El taller consistirà a treballar un tema arranjar especialment per a l’ocasió. A les 12.30 començarà el concert vermut que oferirà Pablo Martín Trio, una proposta amb influències del hard-bop, el jazz contemporani i la sonoritat més pop. Acabarà el matí amb un dinar popular elaborat pel restaurant El Rastell.

Bellestar poliesportiu(Foto: Els concerts tindran lloc al poliesportiu de Bellestar / FS)

A les cinc de la tarda es desenvoluparan de forma paral·lela dos tallers més: un de jazz, impartit per Sergi Vergés, trombonista, compositor i director de bigband, i un altre de danses tradicionals, que dirigirà Pep Lizandra, acordionista, mestre danser i gran impulsor de la música tradicional al Pirineu. A les 19.30 començarà el concert del grup Sorguen, tres sonoritats confidents amb una proposta singular de música de composició pròpia.

Després del sopar popular, a càrrec de El Rastell, començarà a les 22.30, el concert folk de cloenda amb Flowk, un trio que s’endinsa en el món de l’harmonia. La seva proposta té nom de folk i cognoms desconeguts.

Per participar als tallers de folk i de jazz caldrà inscripció prèvia a l’adreça de correu electrònic [email protected]. Cadascun d’ells tindrà un aforament màxim de 10 persones. Per al taller de danses l’aforament màxim serà de 24 persones. Els tallers de folk i jazz tindran lloc a l’Estudi de Bellestar, mentre que l’escenari dels concert i del taller de danses serà el Pavelló Poliesportiu, adjunt al qual se situaran la fira de luthiers, els punts de cerveses artesanes i els espais de menjar i beure. El festival complirà amb les mesures de seguretat sanitària dictades pel Procicat que estiguin vigents aquell dia.

Els Set Inferns, el primer festival de Jazz Folk del Pirineu, tindrà lloc a Bellestar el 31 de juliol
Comentarios