PERIODISME

Els periodistes Ricard Poy, Argiñe Areitio i Eva Clausó, guanyadors del Premi Pirene 2018

Els reportatges escrits "1993-2018 La revolució andorrana" i "Limnopirineus, recuperar la naturaleza perdida", i la sèrie televisiva "Tatuats pels Pirineus" premiats pel Pirene 2018

Lliurament del XXIII Premi Pirene de Periodisme Interpirinenc amb la M.I. Sra. Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports,M.I. Sra. Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i el Sr. Xavi Palma, portaveu del jurat.Eva Clausó,premi PIRENE AUDIOVISUAL al reportatge: “Tatuats pels Pirineus” . Foto:SFGA/CESteve.
photo_camera La periodista Eva Clausó rep el premi PIRENE AUDIOVISUAL al reportatge: “Tatuats pels Pirineus” de mans de la ministra de Cultura, Olga Gelabert/SFGA

Les ministres de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, han lliurat aquest mati els premis del XXIII Premi Pirene de periodisme interpirinenc convocat pel Departament de Promoció cultural i Política lingüística i el Gabinet de Comunicació del Govern. En aquesta edició s'han presentat 14 treballs: 12 en la categoria de premsa escrita i 2 audiovisuals de ràdio i televisió procedents d'Andorra, Catalunya, Aragó i el País Basc.

El reportatge de premsa escrita "1993-2018 La revolució andorrana" de Ricard Poy publicat a la revista "El Temps" al març del 2018 ha estat premiat en la seva categoria amb 3.000 euros. L'obra ofereix un enfocament diferent i una anàlisi sintètica i entenedora per al gran públic per donar a conèixer la història i l'evolució d'Andorra des de l'aprovació de la Constitució, a l'exterior.

Pirene

En aquesta categoria s'afegeix també el premi valorat en 1.500 euros per aquell reportatge que faci especial incidència en la temàtica mediambiental o en la sostenibilitat als Pirineus dotat pel ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. El premi s'ha atorgat al reportatge "Limnopirineus, recuperar la naturaleza perdida" de Argiñe Areitio, publicat a la revista "El mundo de los Pirineos". El jurat ha valorat la divulgació d'una temàtica poc coneguda d'un projecte pirinenc per a la conservació de les zones humides d'alta muntanya. L'obra està tractada en la seva totalitat amb il·lustracions i fotografies de gran qualitat.

Finalment, en la categoria de premsa audiovisual, el premi ha estat per la sèrie "Tatuats pels Pirineus" d'Eva Clausó, emès pel Canal 33 als mesos d'octubre i novembre de 2017. El jurat ha considerat que aquests reportatges s'ajusten a l'esperit del premi Pirene, ja que tracten aspectes del Pirineu a través de persones i espais amb un relat fresc i un estil propi.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha ressaltat que al llarg de les 23 edicions d'aquest premi s'han presentat un total de 500 treballs, i ha destacat la important tasca de divulgació de la realitat de la regió dels Pirineus, que en fan els professionals de la comunicació a través de les seves obres.
En aquest sentit, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s'ha felicitat per la consolidació del premi de temàtica mediambiental, i ha posat de relleu que gràcies a aquests treballs de recerca i divulgació dels Pirineus el ciutadà esdevé més responsable.

En aquesta XXIII edició del Premi Pirene el jurat ha estat compost per Xavier Palma, Ester Pons, Univers Bertrana i Natàlia Rovira.