01.12.2022 |
Viure als Pirineus

Els 2.900 de Catalunya

Cossetània acaba de publicar un llibre, escrit per Víctor de Mas Canals, que recull 32 cims de 2.900 metres, des del Puigmal, a la vall de Núria, fins al Cap deth Hòro de Molières.

Els2900DeCatalunya.small
La portada del llibre.
Els 2.900 de Catalunya

En un territori de només 10 muntanyes de tres mil metres i on no es pot pujar més amunt dels 3.143 metres, parlar de dos mil nou-cents ens situa en una certa jerarquia, ja que es tracta dels colossos catalans. Lluny del que es podria pensar, però, com demostra aquest llibre, els dos mil nou-cents catalans es deixen fer sense que en sigueu experts. Comprovareu que la dificultat d'aquests cims no va més enllà de l'orientació imprescindible, el desnivell exigent, la tartera laboriosa o la cresta entretinguda; i, si n0hi ha algun que faci un posat inexpugnable, no caldrà sinó que li feu un tomb per una altra banda.

L'autor, Víctor de Mas Canals (Barcelona, 1961) va començar a fer muntanya, com tants altres, de la mà de son pare: Collserola, Sant Llorenç del Munt, el Montnegre, el Montseny i..., la Pica d'Estats. És un excusionista local que coneix el Pirineu a la perfecció.

El llibre és el número 148 de la col·lecció Azimut, té 120 pàgines i el seu preu de venda és 12,30 euros.

Els 2.900 de Catalunya
Comentarios