Edicions Salòria publica un nou conte de la col·lecció Petit Pirineu titulat "La sopa de pedres"

La sopa de pedres és un conte tradicional europeu que vol destacar el valor de compartir les coses. Qui el va difondre a Catalunya va ser en Xesco Boix, i l'autora del text i de les il·lustracions d'aquesta edició, la Laia Creus, l'escoltava a casa de ben petita i ara s'ha animat a fer-ne una acurada edició força particular.

portada_La sopa de pedres
photo_camera La portada del conte que ha escrit i il·lustrat la historiadora Laia Creus.

Aquesta història de La sopa de pedres és una aventura ambientada al Pirineu, amb el Cadí de fons, i amb una jornalera alegre que torna a casa a peu després de tot un estiu treballant. I quan s'atura a un poble i demana si algú li podia oferir de dinar tothom li diu que no. Però els entrebancs no la fan marxar amb la cua entre cames i procura encarrilar la situació. Com ho fa? Apel·lant a la curiositat i la solidaritat. Perquè sovint la vida porta sorpreses i permet compartir fins la cosa més senzilla. Ho vols descobrir?

L'autora del text i de les il·lustracions del conte és la historiadora i arqueòloga, Laia Creus, nascuda a Barcelona però descendent del poble d'Arcavell, a l'Alt Urgell. Les seves inquietuts artístiques l'han portat a estudiar il·lustració a l'Escola Massana i a atrevir-se amb un projecte especial: un conte infantil de tota la vida adaptat a una realitat molt pirinenca, les feines que es feien a jornal

La col·lecció Petit Pirineu

Petit Pirineu és una de les col·leccions de referència de l'editorial de la Seu d'Urgell, Edicions Salòria, i amb aquest conte ja són 11 els que conformen aquesta sèrie d'històries encaminades a explicar les tradicions i llegendes pirinenques als més petits. Uns contes pensats i fets per a treballar a les escoles i per a explicar als petits de cada casa, a partir dels 4 anys, tot un seguit d'aventures i desventures relacionades amb la cultura de les terres de muntanya.

Entre els autors que han fet possible el catàleg de la col·lecció de contes infantils pirinencs hi ha noms d'escriptors consolidats com Pep Albanell, Susanna Isern o Isidre Domenjó, però també escriptors novells i joves com la Mariona Mateu, la Mireia Pellicer, l'Ester Farran o la mateixa Laia Creus. Entre els il·lustradors hi ha, per exemple, la Mónica Carretero, la Carme Invernón, l'Eva Sánchez i la Carolina Botella, entre d'altres.

Els títols publicats per Edicions Salòria a la col·lecció Petit Pirineu són aquests:

1. La trementinaire de les nenes rosses. D'Isidre Domenjó i Carme Invernón.

2. El tresor més gran del món. De Mariona Mateu i Carolina Botella.

3. Anem a plegar manairons. D'Isidre Domenjó i Carme Invernón.

4. El burot i les cireres d'Arfa. De Pep Albanell i Carolina Botella.

5. El gegant i l'acordió. De Mireia Pellicer i Sandra Castinyeira.

6. La guineu i la camosa. De Susanna Isern i Mónica Carretero.

7. El poltre de la Lluna. D'Ester Farran i Eva Sánchez.

8. La vedelleta Reula. De SAT la Reula.

9. L'últim llop de la Cerdanya. De Joles Sennell i Carolina Botella.

10. Les gallines d'Aristot. D'isidre Domenjó i Carme Invernón.

11. La sopa de pedres. De Laia Creus.

comentaris