El documental Perseguits i salvats s'estrena el 2 de desembre al programa Sense Ficció de TV3

El documental recull testimonis que narren com van fugir els jueus, de l’Holocaust i l’horror nazi a través de les comarques de la Val d’Aran, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell o l’Alta Ribagorça.

Acte de presentació del documental Perseguits i salvats. Camins de nit i boira, a l'IEI.
photo_camera Acte de presentació del documental Perseguits i salvats. Camins de nit i boira, a l'IEI.

L'Institut d'Estudis Ilerdencs va ser l'escenari de la preestrena del documental Perseguits i salvats. Camins de nit i boira, un treball basat en el projecte de rutes d’evasió de refugiats jueus durant la II Guerra Mundial pel Pirineu de Lleida.

El treball ha estat impulsat per la Diputació de Lleida i coproduït amb Televisió de Catalunya i la Xarxa de Comunicació Local, i s'estrenarà el dimarts 2 de desembre en el programa de TV3 Sense Ficció, que s'emet a les 22 hores.

Amb la voluntat d’internacionalitzar el projecte Perseguits i salvats sobre l’evasió de refugiats jueus durant l’Holocaust pel Pirineu de Lleida, la Diputació de Lleida ha impulsat aquesta producció, dirigida per Felip Solé, que recull testimonis en primera persona que narren com van fugir de l’Holocaust i l’horror nazi a través de les comarques de la Val d’Aran, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell o l’Alta Ribagorça, alhora que s’hi posa de manifest la solidaritat de lleidatans en aquell context de barbàrie durant la II Guerra Mundial.

Per al president de la Diputació de Lleida, Joan ReñéPerseguits i salvats ha estat un dels projectes més il·lusionats d’aquesta legislatura, una proposta històrica, cultural i turística nascuda i coordinada per la Diputació de Lleida; amb l’aval de la comunitat jueva i l’ambaixada d’Israel, que ha aconseguit ressò internacional i un major interès turístic pel nostre territori gràcies a la senyalització de 150 quilòmetres de rutes pel Pirineu i els vols directes entre Alguaire i Tel Aviv.