La Seu d'Urgell

Darrers dies de l'exposició de fotografies de moda de Ricard Lobo

Aquesta exposició, que es pot visitar fins el dia 31 de gener a la Sala La Cuina de la Seu d'Urgell, està formada per una selecció de cinquanta fotografies de reportatges d’esdeveniments del món de la moda.

Ricard Lobo
photo_camera Ricard Lobo, davant el cartell de la seva darrera mostra fotogràfica.

L’objectiu de Ricard Lobo, arquitecte i fotògraf, ha estat el de "mostrar els diferents moments del procés que comporta la preparació i l’exhibició de la creativitat dels diversos professionals, la feina del quals estructura un mon tan complexa, apassionant i atractiu com és el del disseny del vestit i els complements, i l’acurat i delicat tractament dels components del cos humà, a través dels que transferim i rebem part dels nostres sentits".

És un procés on el “tempo” és fugaç. Les escenes tenen una vida molt curta. Generalment ni un minut: és qüestió de pocs segons per poder captar la imatge volguda, la que expressi, entre les moltes que es van succeint, la pròpia visió de les expressions, les formes, els colors, les llums i els moviments, i parar-ho en el temps de la captació de la fotografia.

Al final la imatge ha de provocar les pròpies sensacions a l’observador, alhora que el convidi a l’imaginari de la imatge absent i dels instants anteriors i posteriors de la seva plasmació. En definitiva, una mostra més de la polivalència d'un arquitecte que s'ha endinsat en l'art de la fotografia des de múltiples punts de vista i especialment en tot el que fa referència a l'urbanisme i la societat pirinenca. Ricard Lobo ha deixat constància fotogràfica i històrica, en els darrers anys, de les costums i tradicions més arrelades a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran.

comentaris