FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS

El Cor Francesc Valls portarà a Sort 'La música a les corts hispàniques del segle XVI'

El concert, en el marc del FEMAP, tindrà lloc el divendres 28 de juliol a l’església de Sant Feliu de Sort 
Cor-Francesc-Valls-1
photo_camera El Cor Francesc Valls interpretarà 'La música a les corts hispàniques del segle XVI' a Sort / FEMAP

Dins el marc de la Festa Major de Sort 2023 tindrà lloc un dels concerts previstos en el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FËMAP). Es tracta del Cor Francesc Valls que oferirà el seu repertori a l’església de Sant Feliu el divendres 28 de juliol a les 21.30 h del vespre.

El Cor Francesc Valls, constituït per un grup estable de vuit a dotze cantants professionals, va ser fundat el novembre del 2003 per tal de participar regularment en les misses conventuals de la Catedral de Barcelona, amb el nom de Francesc Valls (1671-1747), en homenatge a qui en fou mestre de capella i un dels màxims exponents de la música barroca peninsular.

El treball del Cor combina la interpretació de la polifonia religiosa de tots els temps i obres inèdites conservades als arxius capitulars, que s’introdueixen novament dins la litúrgia amb un variat repertori setmanal de motets. L’exemple més rellevant el trobaríem en el Cant de la Sibil·la, peça per a la qual s’ha reconstituït la litúrgia i vestuari del segle XVI, i s’utilitza la partitura original del segle XV.

El Cor Francesc Valls, sota la direcció de Pere Lluís Biosca, també participa setmanalment en les misses internacionals de la Basílica de la Sagrada Família, on desenvolupa un repertori específic de música sacra per a cor i orgue, del barroc a l’actualitat.

Cor-Francesc-Valls-Director-1500x630
El Cor Francesc Valls, sota la direcció de Pere Lluís Biosca

D’entre la seva activitat en concerts i actes públics, destaquen l’òpera Hangman, Hangman al Gran Teatre del Liceu 2007, el concert de Quaresma 2013 a Montserrat, l’actuació al Festival de Pasqua de Cervera 2014, el Cant de la Sibil·la al Duomo de Milà i el Messies de Händel a la Sagrada Família el 2015. També ha interpretat el Llibre Vermell de Montserrat al Festival de Rudolstadt (Turíngia), l’òpera Dido i Eneas de Purcell al Teatre Principal de Maó, i el Rèquiem de Mozart conjuntament amb l’Orquestra Camera Musicae. Participa regularment en els principals festivals nacionals.

Dels enregistraments realitzats durant els darrers anys en destaquen el documental El cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona, 2021 (Marc Castañé – Åkerblom Studio), presentat al Festival In-Edit; El cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona, 2014 (Columna Música), disc guardonat amb el Premi Enderrock 2015 de la crítica al millor disc de música antiga; Mestres de Capella de la Catedral de Barcelona, 2012 (la mà de guido) i Misses i motets de Joan Cererols, 2007 (la mà de guido).

El Cor Francesc Valls és un cor professional fundat el 2003 que, sota la direcció de Pere Lluís Biosca, participa de forma regular a les misses conventuals de la Catedral de Barcelona. També participa setmanalment a les misses internacionals de la Basílica de la Sagrada Família, desenvolupant un repertori específic de música sacra per a cor i orgue, del barroc a l’actualitat.