Cultura

Convoquen la 4a edició del Premi Joles Sennell de contes infantils  

Fins al 31 de maig està oberta la convocatòria per participar a la 4a edició del Premi Joles Sennell, un concurs de contes en català i de temàtica lliure, dirigits al públic infantil. El certamen literari l’organitza la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell i RàdioSeu.

Triptic Premi J Sennell _fora_2019
photo_camera El premi Joles Sennel el convoca la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell.

Les bases estableixen cinc categories de participació, segons l'edat dels autors: dels 10 als 11 anys (categoria A), dels 12 als 13 anys (categoria B), dels 14 als 15 anys (categoria C), dels 16 als 17 anys (categoria D) i a partir dels 18 anys (categoria E).

Els treballs s’hauran de fer arribar a través d’un formulari disponible a la pàgina web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (https://goo.gl/KVyB6P). El text presentat caldrà que tingui format PDF. A la portada hi haurà de constar el títol, un pseudònim i la categoria. A més, al fitxer es demana que s’adjunti el DNI/NIE o passaport digitalitzat (també en PDF).

Entre d'altres requisits, s’estipula que els contes han de ser inèdits i no poden haver estat premiats en cap altre esdeveniment. Només es podrà presentar una sola narració per persona, amb una extensió màxima de 5 pàgines. Les obres s’hauran d’escriure amb ordinador, en format Din-A4, interlineat doble i marges de 3 centímetres. L’autor haurà d’utilitzar lletra Arial i de mida 12.

Promoció de la creació literària

El concurs de contes organitzat per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu va néixer ara fa onze anys, sota el nom “Contes que compten”, amb l’objectiu de promoure la creació literària. La proposta compta amb el suport de l'Ajuntament urgellenc i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A més, hi col·laboren el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, llibreries i diverses entitats i empreses privades de la Seu d’Urgell.

Jurat

El jurat estarà format enguany per Pep Albanell (pseudònim Joles Sennell), escriptor i autor de capçalera de la Biblioteca Sant Agustí; Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; M. Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Ester Farran, guanyadora de l’edició 2013; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, i Montse Rollán, bibliotecària de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera.

L’entrega dels premis es farà el dissabte 29 de juny a les 11 del matí a la Biblioteca Sant Agustí.

Sol·licitud d’informació

Les bases del certamen es publicaran pròximament a la secció de premis literaris del web del Departament de Cultura de la Generalitat, per tal que es puguin fer arribar originals d'arreu de Catalunya. Per a més informació i per conèixer el contingut de la normativa cal trucar al telèfon 973 36 06 66 o bé al 973 36 06 17. També es pot sol·licitar informació enviant un correu electrònic a la Biblioteca Sant Agustí ([email protected]) o a RàdioSeu ([email protected]).

Premis

La dotació econòmica del concurs de contes ascendeix enguany a 1.700 euros. El llistat de premis és el següent:

Categoria A: 100 € gentilesa de MicroSeu, 25 € gentilesa de “La Caixa”, un val de compra per valor de 50 € de la Llibreria 4 Fulls, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria B: 100 € gentilesa de Mútua de l’Alt Pirineu, 25 € gentilesa de “La Caixa”, un val de compra per valor de 50 € de la Llibreria Papers, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria C: 100 € gentilesa de Fustes Grau, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, 50 € de “La Caixa”, un val de compra per valor de 50 € de la Llibreria La Salvat, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria D: 200 € gentilesa de “La Caixa”, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, un val de compra per valor de 50 € de la Llibreria Purgimon, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria E:  GUANYADOR: 1.000 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; un e-book gentilesa del Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, valorat en 129 €; una entrada doble per un concert programat del FEMAP 2019, gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, valorada en 50 €; una subscripció bianual a la revista Cadí-Pedraforca, valorada en 32 euros; una entrada doble de Cinemes Guiu; un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres. FINALISTA: 100 € gentilesa de “La Caixa” i un lot de llibres.