09.12.2022 |
Viure als Pirineus

CULTURA

Convoquen la 4a edició del Premi Joles Sennell de contes infantils  

Fins al 31 de maig està oberta la convocatòria per participar a la 4a edició del Premi Joles Sennell, un concurs de contes en català i de temàtica lliure, dirigits al públic infantil. El certamen literari l’organitza la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell i RàdioSeu.

Triptic Premi J Sennell _fora_2019
El premi Joles Sennel el convoca la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell.
Convoquen la 4a edició del Premi Joles Sennell de contes infantils  

Les bases estableixen cinc categories de participació, segons l'edat dels autors: dels 10 als 11 anys (categoria A), dels 12 als 13 anys (categoria B), dels 14 als 15 anys (categoria C), dels 16 als 17 anys (categoria D) i a partir dels 18 anys (categoria E).

Els treballs s’hauran de fer arribar a través d’un formulari disponible a la pàgina web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (https://goo.gl/KVyB6P). El text presentat caldrà que tingui format PDF. A la portada hi haurà de constar el títol, un pseudònim i la categoria. A més, al fitxer es demana que s’adjunti el DNI/NIE o passaport digitalitzat (també en PDF).

Entre d'altres requisits, s’estipula que els contes han de ser inèdits i no poden haver estat premiats en cap altre esdeveniment. Només es podrà presentar una sola narració per persona, amb una extensió màxima de 5 pàgines. Les obres s’hauran d’escriure amb ordinador, en format Din-A4, interlineat doble i marges de 3 centímetres. L’autor haurà d’utilitzar lletra Arial i de mida 12.

Promoció de la creació literària

El concurs de contes organitzat per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu va néixer ara fa onze anys, sota el nom “Contes que compten”, amb l’objectiu de promoure la creació literària. La proposta compta amb el suport de l'Ajuntament urgellenc i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A més, hi col·laboren el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, llibreries i diverses entitats i empreses privades de la Seu d’Urgell.

Jurat

El jurat estarà format enguany per Pep Albanell (pseudònim Joles Sennell), escriptor i autor de capçalera de la Biblioteca Sant Agustí; Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; M. Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Ester Farran, guanyadora de l’edició 2013; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, i Montse Rollán, bibliotecària de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera.

L’entrega dels premis es farà el dissabte 29 de juny a les 11 del matí a la Biblioteca Sant Agustí.

Sol·licitud d’informació

Les bases del certamen es publicaran pròximament a la secció de premis literaris del web del Departament de Cultura de la Generalitat, per tal que es puguin fer arribar originals d'arreu de Catalunya. Per a més informació i per conèixer el contingut de la normativa cal trucar al telèfon 973 36 06 66 o bé al 973 36 06 17. També es pot sol·licitar informació enviant un correu electrònic a la Biblioteca Sant Agustí ([email protected]) o a RàdioSeu ([email protected]).

Premis

La dotació econòmica del concurs de contes ascendeix enguany a 1.700 euros. El llistat de premis és el següent:

Categoria A: 100 € gentilesa de MicroSeu, 25 € gentilesa de “La Caixa”, un val de compra per valor de 50 € de la Llibreria 4 Fulls, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria B: 100 € gentilesa de Mútua de l’Alt Pirineu, 25 € gentilesa de “La Caixa”, un val de compra per valor de 50 € de la Llibreria Papers, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria C: 100 € gentilesa de Fustes Grau, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, 50 € de “La Caixa”, un val de compra per valor de 50 € de la Llibreria La Salvat, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria D: 200 € gentilesa de “La Caixa”, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, un val de compra per valor de 50 € de la Llibreria Purgimon, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria E:  GUANYADOR: 1.000 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; un e-book gentilesa del Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, valorat en 129 €; una entrada doble per un concert programat del FEMAP 2019, gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, valorada en 50 €; una subscripció bianual a la revista Cadí-Pedraforca, valorada en 32 euros; una entrada doble de Cinemes Guiu; un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres. FINALISTA: 100 € gentilesa de “La Caixa” i un lot de llibres.  

Convoquen la 4a edició del Premi Joles Sennell de contes infantils  
Comentarios