CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

El concert inaugural ha obert la 45a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu

Comencen cinc dies de música tradicional a la Seu d’Urgell, Castellbò i Puigcerdà

Inaugural 2021 1
photo_camera Els acordionistes siberians Roman Jbanov i Alexei Biroukov a la Seu d'Urgell / CCAU

Aquest divendres a migdia s’ha posat en marxa la 45a edició de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu. L’acte inaugural ha tingut lloc als jardins de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell i ha començat amb els parlaments del vice-alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, i del fundador i director de la Trobada, Artur Blasco. Tot seguit, els assistents han pogut escoltar les actuacions dels acordionistes italians Pietro Adragma i Danilo Di Paolonicola els siberians Roman Jvanov (acordió cromàtic) i Alexei Birioukov (balalaika) i l’uruguaià Enrique Telleria (bandoneó), en el que ha estat un deliciós aperitiu dels cinc dies de concerts programats a la Seu d’Urgell, Castellbò i Puigcerdà. Enguany, per motius de logística derivada de les mesures de control de prevenció de la Covid-19, no hi haurà cap concert a Arsèguel, el poble on va començar la Trobada l’any 1976.

Inaugural 2021 2(Foto: L'acordionista italià, Pietro Adragma / CCAU)

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu és el festival de música folk més antic dels Països Catalans i un dels referents a Europa pel que fa a l’acordió diatònic. Es va crear amb els històrics acordionistes del Pirineu com a protagonistes i ha anat creixent al llarg dels anys amb la incorporació de músics procedents de diversos països europeus i americans, alhora que també ha anat formant part del cartell la nova generació pirinenca d’intèrprets de folk, principalment acordionistes, molts d’ells formats a l’Escola Folk del Pirineu, amb seu a Arsèguel.

L’espai central de la Trobada 2021 estarà situat als terrenys annexes al pàrquing del Doctor Peiró, a tocar del centre històric de la Seu d’Urgell. Allà, fins els pròxim dilluns s’aniran desenvolupant diversos concerts en dos escenaris, un de principal, on tindran lloc els concerts de nit, i un altre que estarà ubicat junt al bar-restaurant. En el mateix indret estarà instal·lada una fira de lutiers.