Compromís proposa sol·licitar al Govern d’Andorra un acord per tornar a emetre la senyal d’Andorra TV a la resta del Pirineu

L’1 de juliol, va deixar de veure’s Andorra Televisió a les comarques del Pirineu.

Compromís creu que compartir informació entre fronteres és essencial per a la interconnexió entre els territoris.

Andorra_tv_entrevista_a_Davidpar_web
photo_camera Andorra tv entrevista a David Par

Durant la matinada de l’1 de juliol, va deixar de veure’s Andorra Televisió a les comarques pirinenques i, entre elles, a La Seu d’Urgell. Feia sis anys que la televisió pública andorrana es veia a través de la TDT a tot el territori de l’Alt Pirineu. En base a un conveni subscrit entre Andorra Televisió i diverses administracions locals del Pirineu, Andorra Telecom subministrava la senyal de la televisió a una empresa catalana que la distribuïa a les comarques pirinenques. Aquest conveni ha expirat i Andorra Telecom ha decidit no renovar el contracte.

Al territori del Pirineu hi havia dues televisions que donaven informació, notícies i reportatges, i, sobretot, ajudaven a difondre el nostre territori, moltes vegades oblidat per totes les institucions.

Compromís X La Seu, que sempre ha defensat que un bon veïnatge entre Andorra i el Pirineu en general i en concret amb l’Alt Urgell i La Seu d’Urgell, creu que les sinergies que es poden crear entre Andorra i el seu entorn proper no només són positives pel nostre territori, sinó que també afavoreixen a Andorra, i això comença per la informació.

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, creu que “tenir informació del què passa a l’altra banda de la frontera ens ajuda a compartir notícies d’ambdós territoris i, d’aquesta manera, es millora la interconnexió entre la població i també institucions”.

A més, afegeix: “creiem que és del tot necessari poder revertir aquesta decisió per a què puguem seguir veient Andorra Televisió, que no només és la televisió dels andorrans, sinó una televisió pirinenca”.

Per tot això, Compromís presentarà al proper Ple Municipal de La Seu, el dia 11 de juliol, una moció on proposar acordar que l’Ajuntament urgellenc realitzi una sol·licitud formal al Govern d’Andorra per a cercar fórmules de col·laboració amb les institucions locals, comarcals i/o autonòmica de l’Alt Pirineu per a què Andorra Televisió es pugui tornar a veure al nostre territori pirinenc.

comentaris