Cicle Audiovisual, dues presentacions de llibres, cinema d'animació, i visca la Festa Major!

Des de l'equip del CAN de Farrera ens presenten una setmana atapeïda d'activitat cultural!

Dimecres 10, a les 22:15h, Cicle Audiovisual de Farrera en col·laboració amb els veïns: dos treballs videogràfics que ens presentaran la Laia i el Pere. El primer, "Conxita. Un dia assolellat de l'any 2002" (2002, uns 20'), és una conversa amb la Conxita Català de casa Poblador de Farrera. És memòria del nostre poble i d'un dels seus darrers personatges més entranyables. El segon, "Síria, abans del diluvi" (2005, uns 15'), ens mostra la vida normal als carrers de Damasc i altres ciutats, pocs anys abans d'una cruenta guerra que està destruint aquella societat pacífica i el seu patrimoni amb les conseqüències que tots coneixem al 2016.  

Dijous 11, a les 19h, presentació del llibre "Tírvia i la Coma de Burg" de Xavier Sudrià i Andreu amb la participació de l'alcalde de Farrera, Santi Isús i Carrera, del director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga i Luján, i la del propi autor. Es podran adquirir exemplars de l'exhaustiu treball d'informació històrica, geogràfica i antropològica d'ambdós municipis.

Dissabte 13, a les 19h, presentació de la traducció al català d'una narració de Colm Tóibín The New Yorker, "Estiu del 38", ambientada a La Pobla de Segur durant la guerra i la postguerra. Joana Pena és la traductora i ha tingut cura de l'edició, Jordi Jové l'ha il·lustrat, i ha estat editat per Edicions Salòria de La Seu d'Urgell.

Tot plegat seran prèvies a una Festa Major on des del CAN s'aporta una hora de cinema d'animació, "Animac caminA. El futur és femení", una selecció del Festival de Cinema d'Animació de Catalunya d'enguany, diumenge 14 a les 20h, a St. Roc.

comentaris