06.12.2022 |
Viure als Pirineus

CULTURA

El ‘Cercamón’ 2021 retrà homenatge a Lluís Racionero, autor del text original

Les dues representacions de l’obra estan programades per als dies 20 i 21 d’agost a Costoja
Lluís Racionero
Lluís Racionero.
El ‘Cercamón’ 2021 retrà homenatge a Lluís Racionero, autor del text original

Les ruïnes de l’antic priorat de Santa Maria de Costoja, a la vall de Castellbò, acolliran, els dies 20 i 21 d’agost, la representació de l’espectacle medieval Cercamón, basat en la novel·la del mateix títol de l’escriptor urgellenc Lluís Racionero. Aquesta serà la primera vegada que l’obra es posa en escena des de la mort de Racionero, el 8 de març de 2020. És per aquest motiu que el record de l’autor estarà present en les dues representacions d’enguany. En paraules d’Isidre Domenjó, autor de l’adaptació de la novel·la al teatre, Lluís Racionero “va donar les màximes facilitats perquè Cercamón es convertís en un espectacle escènic, va dipositar tota la confiança en nosaltres i ens va donar absoluta llibertat per treballar el seu text. Sempre estarem en deute amb ell”.

Aquesta serà la primera vegada que l’obra es posa en escena des de la mort de Racionero, el 8 de març de 2020. És per aquest motiu que el record de l’autor estarà present en les dues representacions d’enguany.

_DSC8715

L’any 2020, Cercamón es va haver de cancel·lar a causa de la Covid-19 i enguany es podrà recuperar amb l’aplicació de les corresponents mesures de prevenció sanitària. Així, els assajos de l’obra s’estan fent amb un màxim de sis persones alhora i amb mascaretes, mentre que l’aforament a Costoja es reduirà fins al 40% de la capacitat, de tal manera que a cadascun dels dos passis només hi podran assistir 100 espectadors, els quals hauran de fer ús de la mascareta en tot moment. Les entrades seran gratuïtes però serà imprescindible fer-ne la reserva prèviament a través de la plataforma https://vivetix.com/entradas-cercamon?s=link

Jonatan Jiménez, productor de l’obra, comenta que “Les ganes, esforços i la dedicació de tots els actors i actrius i l'equip artístic i tècnic que formen part de la família del Cercamón fan que, malgrat els estrictes protocols que hem hagut d'aplicar, valgui la pena lluitar per dur a terme projectes com el Cercamón.”

El Cercamón 2021 es planteja com “el repte de seguir emocionant i sorprenent a l'espectador, després de 23 edicions, com si fos la primera vegada que sentim aquest text i ens expliquen la història”, afirma Irina Robles, directora de l’obra.

Cercamón es va estrenar l’any 1997 a Costoja. Des d’aleshores s’ha representat també a Vilamitjana, en un període de deu anys, i a Castellbò un any. N’han estat directors Jordi Llop (de 1997 a 2010), Alfons Casal (de 2011 a 2016) i Irina Robles des de 2018. Al llarg d’aquests anys hi han intervingut com a actors i actrius més de 150 persones, a més de prop de 50 músics i cantants.

Cercamón és una producció de PucFer Teatre per al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò i l’EMD de la Vila i Vall de Castellbò i compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

El ‘Cercamón’ 2021 retrà homenatge a Lluís Racionero, autor del text original
Comentarios