01.12.2022 |
Viure als Pirineus

Carlos Guàrdia presentarà a Arsèguel el projecte de recerca del Camí Cardoner

La penúltima xerrada del cicle “Desenterrant el passat” tindrà lloc el proper divendres, dia 23, a les 20.00 h, al Local Social de l’Ajuntament d’Arsèguel.

2015011916135853558
El geògraf Carlos Guàrdia.
Carlos Guàrdia presentarà a Arsèguel el projecte de recerca del Camí Cardoner

El geògraf Carlos Guàrdia presentarà a Arsèguel el projecte de recerca del Camí Cardoner en el marc del cicle “Desenterrant el passat”.

En aquesta ocasió, el tema d’interès se centrarà en el Camí Cardoner i, més concretament, en el seu itinerari pel vessant nord de la serra del Cadí, de la mà del geògraf urgellenc Carlos Guàrdia que, a través de l’empresa Terrelló, és autor d’un treball de recerca promogut per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell centrat en la definició de l’itinerari d’aquesta important via de comunicació històrica de la comarca de l’Alt Urgell.

Amb el títol Sal, exèrcits i altres passavolants. Estudi del camí Cardoner a la cara nord de la serra del Cadí, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell va formular en el seu moment un projecte de recerca aplicada, amb l’objectiu d’articular l’interès que genera el coneixement de la història i el patrimoni a l’Alt Urgell amb el seu potencial en la creació de nous productes turístics de qualitat. L’estudi va permetre, entre altres qüestions, recollir i sistematitzar tota la informació existent sobre l’itinerari estudiat, així com els seus elements associats, especialment creus de terme, santuaris, ponts i marges de pedra seca.

Les activitats previstes properament:

-Divendres 23 d'octubre, a les 11:00 a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, presentació de la publicació de les actes de les Primeres Jornades d'Arqueologia i Paleontologia del Pirineu i Aran. Acte organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb diferents administracions i institucions. Us adjuntem la invitació que hem rebut.
 
-Divendres 23 d'octubte, a les 20:00 al Local Social d'Arsèguel, xerrada ""Història d'un camí, un camí amb història. El Camí Cardoner a la cara nord de la serra del Cadí", a càrrec del geògraf Carlos Guàrdia Carbonell". Us n'adjuntem la nota de premsa.
 
-Dissabte 24 d'octubre, durant tot el dia, a Vall Roc, Centre Transfronterer d'Estudis Pau Casals, a Prada de Conflent, celebració de les XII Trobades Culturals Pirinenques: "Natura i Cultura al Pirineu". Les Trobades estan organitzades per 11 centres d'estudis pirinencs i coordinades per la Societat Andorrana de Ciències. Us adjuntem el cartell de les Trobades, el programa de la jornada i el cartell anunciant la presentació de les actes de les Trobades anteriors, que se celebrarà el mateix dia. Les Trobades es complementaran, el diumenge 25 d'octubre, amb una sortida botànica i cultural al voltant de Sant Miquel de Cuixà.
 
-Dissabte 31 de novembre, conferència "Dolmen de la Llosa de Bescaran, passat i futur. De la recerca a la difusió", a càrrec de Gerard Remolins Zamora, a Bescaran. Inclosa dins del cicle "Desenterrant el Passat".
 
-Divendres 6 de novembre, a les 20:00 a l'Ateneu de l'Alt Urgell, xerrada "Un segle d'indústria lletera al Pirineu", a càrrec de l'historiador Carles Gascón, organitzada per l'Ateneu de l'Alt Urgell en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell. Us adjuntem la programació del mes de novembre que hem rebut d'aquesta entitat.

-Dissabte 14 de novembre. III Jornada d'Estudis de l'Alt Urgell, durant tot el dia a Oliana. Properament us farem arribar el programa de la Jornada. Durant la jornada es presentarà el III volum de la publicació Interpontes.

Carlos Guàrdia presentarà a Arsèguel el projecte de recerca del Camí Cardoner
Comentarios