LLIBRE DEL PIRINEU

L'historiador Carles Gascón omple Sant Domènec en la presentació de la 'Història de la Seu d’Urgell medieval'

'Història de la Seu d’Urgell medieval' suposa un treball ingent i meticulós que aporta noves llums en una època que encara té períodes que necessiten un estudi aprofundit per a ser conegudes amb suficient profunditat.
Carles Gascón La Seu Medieval presentació 1
photo_camera Acte de presentació del llibre 'Història de la Seu d’Urgell medieval' de Carles Gascón / Joan Barrera

L'historiador Carles Gascón Chopo va omplir de gom a gom, aquest divendres al vespre, la sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell, en l'acte de presentació del seu últim llibre 'Història de la Seu d’Urgell medieval' (Anem editors). Es tracta d'un volum de més de quatre-centes pàgines, on l'historiador urgellenc narra fil per randa la història d’una ciutat que ha exercit de capital històrica al Pirineu durant segles.

Carles Gascón La Seu Medieval presentació 3
Carles Gascón durant l'acte de presentació del llibre 'Història de la Seu d’Urgell medieval' / Pep Graell - Ràdio Seu

L'acte va comptar amb la participació del tinent d'alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell Carlos Guàrdia, de l’editor Oliver Vergés, de la divulgadora en patrimoni Pilar Alaez, i del seu amic i també historiador, Climent Miró. L'autor es va mostrar emocionat i va expressar en diverses ocasions l'enorme gratitud a tots els assistents per haver-lo acompanyat en un dia tan important per ell.

Carles Gascón La Seu Medieval presentació 2
Acte de presentació del llibre 'Història de la Seu d’Urgell medieval' de Carles Gascón / Joan Barrera

Des de les monografies de Carme Batlle, als anys vuitanta, i d’Albert Villaró (amb Hèrcules i la ciutat) al tombant de segle, que ningú emprenia la iniciativa de posar per escrit la història medieval urgellenca actualitzant-la amb totes les dades fruit de les recerques documentals i arqueològiques que s’han dut a terme a l’indret en les darreres dues dècades i que aporten més d’una novetat al discurs històric de la ciutat.

'Història de la Seu d’Urgell medieval' suposa un treball ingent i meticulós que sens dubte aporta noves llums en una època que encara té períodes que necessiten un estudi aprofundit per a ser conegudes amb suficient profunditat i sobre les quals Gascón hi ha treball en els darrers anys.

comentaris