28.05.2022 |
Viure als Pirineus

Cap de setmana de literatura, festa i cultura a Organyà

Organyà celebra aquest cap de setmana la 20a edició de la Fira del Llibre del Pirineu amb la presència de més de 30 autors que hi presentaran les seves darreres novetats i 16 estands d’editorials, llibreries i entitats del territori. El programa supera la trentena d’actes, des de divendres a la tarda fins diumenge al migdia. Enguany, les homilies modernes les han escrit i les llegiran, dissabte a la nit, la poetessa Teresa Colom i la religiosa teresiana Victòria Molins.

IMG_3359
Isidre Domenjó i Susanna Isern en una de les anteriors edicions de la fira.
Cap de setmana de literatura, festa i cultura a Organyà

La conferència inaugural de la Fira, divendres al vespre, anirà a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, amb el títol “Literatura i paisatge; bellesa per als ulls i poesia per a la vida”. Abans, a les 6 de la tarda, l’escriptor, editor i pedagog Ramon Besora parlarà de “Llegir en família” en una xerrada col·loqui oberta a educadors, pares i fills.

La Fusteria Espai de Creació estrenarà La serp de foc, espectacle de petit format dirigit per Pere Tomàs i que està basat en el relat del mateix títol amb què l’escriptora Eva Comas va guanyar el premi Pirineu l’any passat. Un altre apunt teatral el posarà l’actriu Anna del Río amb la creació de La Bordonera, un nou personatge d’animació que recorrerà l’espai firal.

D’altra banda, el Club de Lectura d’Organyà oferirà Terra escrita, enguany amb textos sobre el Pirineu d’autors no pirinencs. I damunt l’escenari del carrer del Sol es representarà, diumenge a migdia, l’espectacle poètico-musical Nu, basat en el poemari d’Elisabet Segura. La música arribarà de la mà de Pep Lizandra i Ivan Garriga, amb diverses actuacions al llarg de la jornada de dissabte. Una taula rodona, la biblioteca i espai infantil, la mostra d’artesania alimentària, concursos i recitals de poesia completen el programa d’actes.

Dissabte al vespre es lliuraran els premis literaris Homilies d’Organyà, als quals s’han presentat 109 originals, amb el premi Pirineu de narració literària com el més concorregut. L’acte serà presidit per l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà; la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté; i el bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives.

Enguany visitarà la Fira una delegació del comitè organitzador del Salon du Livre Pyrénéen de Bagneres de Bigorre, amb el qual s’inicia així un intercanvi transpirinenc d’experiències entorn de la promoció del llibre pirinenc a banda i banda de la serralada.

La Fira del Llibre del Pirineu és organitzada per l’Ajuntament d’Organyà, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Associació Llibre del Pirineu, amb el suport de la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Generalitat de Catalunya i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i la col·laboració de diverses institucions i entitats.

Cap de setmana de literatura, festa i cultura a Organyà
Comentarios