"Bring the Sun Home" guanya el premi d'Ecologia de la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus

El llargmetratge italià, inspirat en un projecte d’Enel Green Power (EGP) explica la història d’un grup de dones llatinoamericanes que emprenen un viatge d’esperança des de les seus petits i remots pobles fins a l’Índia, on es converteixen en “enginyeres de panells solars” i aprenen a instal·lar-los i mantenir-los als seus països d’origen.

unnamed
photo_camera Una imatge del documental.

El documental italià “Bring the Sun Home” ha rebut el premi d’Ecologia de la 10a Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, altrament coneguda com a PICURT. La cinta, inspirada en un projecte d’Enel Green Power (EGP), narra la història d’un grup de dones llatinoamericanes que emprenen un viatge d’esperança des dels seus petits i remots pobles fins a l’Índia, on es converteixen en “enginyeres de panells solars” i aprenen a instal·lar-los i mantenir-los als seus països d’origen.

El llargmetratge, dirigit per Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini i produït per l’associació “Sole Luna-un ponte tra le cultura” en col·laboració amb EGP, explica la història d’aquestes dones d’entre 35 i 50 anys, la majoria àvies, que durant sis mesos aprenen a instal·lar i realitzar el manteniment de petites plantes solars. L’objectiu d’aquest projecte, promogut per Enel Green Power, és que una vegada tornin a les seves poblacions siguin capaces d’instal·lar aquests sistemes a les teulades de les cases perquè la llum arribi a tots els veïns.

Aquest projecte s’emmarca en la política de sostenibilitat d’Enel Green Power per facilitar l’accés a l’energia, en línia amb els principis del Sustainable Energy 4 All de Nacions Unides, del qual Enel n’és membre. Aquest compromís ha fet que, des del 2011 i fins a l’actualitat, més de 2,5 milions de persones al món tinguin accés a l’energia gràcies a Enel.

Les “àvies solars” d’EGP ja són 39 i des de l’inici del projecte, l’any 2012, s’hi han involucrat 41 comunitats de 9 països llatinoamericans. EGP ha comptat amb la col·laboració d’una desena d’ONG locals i ha aconseguit que més de 19.000 persones es beneficiïn de les obres d’electrificació rural.

La Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus és un festival anual de llargmetratges, migmetratges, telefilms i curts de muntanya de diferents països del món, organitzada per l’Associació CEP (Cultura i Entorn del  Pirineu). Aquest any es celebra el 10è aniversari, del 21 al 25 de juny, a La Seu d’Urgell, Artedó i Andorra, i per primera vegada com a mostra de cinema competitiva.