CINEMA

‘Art d’alçada’, el documental sobre l’art del Pirineu dirigit per Sandra Rull, es projectarà durant l’estiu

El documental és un viatge pel territori pirinenc on 10 artistes comparteixen escenari.
image008 (2) (1)
photo_camera El documental és un viatge pel territori pirinenc on 10 artistes comparteixen escenari /

Aquest estiu la cartellera dels cinemes d’arreu de Catalunya comptarà amb una pel·lícula que queda ben a prop: ‘Art d’alçada’. Dirigit per Sandra Rull, amb guió d’Anna Boneta i idea original de Meritxell Nus, la producció és un viatge pel territori pirinenc on es descobreixen paisatges i artistes que comparteixen escenari. A través dels relats de 10 protagonistes, el documental enfila un recorregut pel Pirineu que fa palesa la riquesa paisatgística i artística dels seus racons.

Aquest documental produït per Benecé Produccions s’estrenerà el 5 de juny a Barcelona i a partir de llavors farà ruta per diverses sales de tot el territori català fins a finals de setembre. El músic i creador Arnau Obiols, l’artista i activista aranesa Alidé Sans, l’escultor mineral Ernest Altés, l’escriptor Pep Coll, l’artista Cerca Gelabert, el músic Eduard Gener, l’escultor Eudald Alabau, la il·lustradora i activista Vanesa Freixa i els litògrafs Carles Monegal i Sara Cabo són els personatges que el documental acompanya en el seu procés de creació i les reflexions entre art i natura per escenaris com Pessonada, Olp, All, Calvinyà, Farrera, Ripoll o Solsona.

artdalcada.jpg_1657660319 (1)

No és d’estranyar que es tingui previst que el documental faci especial parada en aquelles localitats de l’Alt Pirineu i Aran que són escenari i inspiració pels protagonistes de la producció: per ara les dates confirmades són el 6 de juliol a Tremp i el 20 i 21 de juliol a la Seu d’Urgell. També estan incloses a la ruta localitats com Esterri d'Àneu, Vielha, Sort o Bausen.

image012

A finals del 2023 el documental va ser seleccionat per participar en la 14a edició del Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema i va ser projectat l’octubre al Rectorat de la Universitat de Lleida com a peça que va obrir les projeccions de documentals de la cita. Al desembre, també va ser protagonista de la programació audiovisual de la 12a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, sent l’únic llargmetratge paisatgístic participant.

El documental ha comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Solsonès.

logo_sompirineu-2017idapa (2)