FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU

Arriba el programa Àneu en moviment, preludi del 32è Dansàneu

Del 16 al 21 de juny vinent el territori aneuenc acull diverses activitats destinades a presentar a la població local la programació del Dansàneu 2023

 

 

Lali Mateu i Roger Cusidó
photo_camera La Companyia Minimíssima amb Lali Mateu i Roger Cusidó
Per segon any consecutiu i amb l’objectiu d’oferir una programació cultural sostinguda en el temps, el Consell Cultural de les Valls d’Àneu presenta al territori el cicle Àneu en moviment. El cicle té com a objectiu difondre el patrimoni cultural i natural a través d’activitats relacionades amb la música, la literatura, la recerca i les arts escèniques.

Des del divendres 16 i fins el dimecres 21 de juny arriben a les Valls d’Àneu una sèrie de propostes directament vinculades amb la programació del 32è Dansàneu.

Àneu en moviment programa

QUÈ PASSARÀ A L’ÀNEU EN MOVIMENT?

  • Divendres 16 a les 19 h: Presentació de la revista Àrnica. Sala d’actes de l’Ajuntament d’Esterri. A banda de la presentació del número 4 de la revista Àrnica amb els seus autors, el biòleg català Ramon Folch clourà la temporada 22-23 de l’Aula d’Extensió Universitària que organitza el Consell Cultural amb una xerrada titulada Carboni: clima i aliments.

  • Dissabte 17 de juny, a les 18 h: Presentació a l’estudi de Sorpe del llibre Rodets i turbinesIndústries pretèrites de les Valls d’Àneu a càrrec de Joan Grau i Mauri, enginyer tècnic i professor en Ciències Socials i Tecnologia. L'acte finalitzarà amb un tast de producte aneuenc.

  • Lali Mateu i Roger Cusidó 2
    La Companyia Minimíssima amb Gerard Díaz, Lali Mateu i Roger Cusidó
  • Diumenge 18 de juny, a partir de les 11 h: Excursió a peu amb sortida des d'Escaló (la Guingueta d'Àneu, a peu de carretera) fins al monestir de Sant Pere del Burgal.
    En el context del projecte RAMAT SIMFÒNIC (Fira Tàrrega i Fira Mediterrània). A partir de les 12.30 h, als Jardins de l’hotel Castellarnau d’Escaló, actuació de la Companyia MINIMíssima – Si em vagués, on les melodies de l’acordió tot just acompanyen la poesia de paraula i de gest amb els ballarins Lali Mateu i Roger Cusidó.

  • Dimecres 21 de juny, 19.30 h. Concert d’Itsasgorak, a la plaça de l’Església d’Esterri d’Àneu, en col·laboració amb la Federació d’Ateneus de Catalunya, coincidint amb el Dia Internacional de la Música.

Albert velasco
Albert Velasco presentarà el seu llibre 'A la recerca de l'obra perduda' a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu

SOBRE EL DANSÀNEU

El Dansàneu és hereu de l’escola d’estiu de formació en dansa tradicional fundada l’any 1992 i liderada durant més de dues dècades pel ballarí i coreògraf Joan Serra. Es va refundar l’any 2015 en l’actual FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU, un projecte obert al públic de totes les edats que posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d’Àneu i la marida amb una proposta cultural diversa que es vertebra a partir de la dansa i de la música d’alta qualitat i mescla les propostes més contemporànies i l’incentiu a la nova creació amb la cultura d’arrel.

L’actual Dansàneu s’endevina un projecte TRANSPIRINENC que, amb la dansa com a epicentre, incorpora els atractius de disciplines artístiques, culturals, socials i econòmiques ja presents al territori i que redimensionen el concepte de festival estiuenc.

El Dansàneu és un projecte organitzat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu amb el suport del Departament de Cultura, el Departament de Territori (Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran), el Departament de Justícia, Drets i Memòria, el Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea (NextGenerationEU) · Gobierno de España i Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida (Institut d’Estudis Ilerdencs), així com dels Ajuntaments d’Esterri d’Àneu, l’Alt Àneu (EMD d'Isil i Alós i Sorpe) i Espot; la Mancomunitat de Municipis de les Valls d’Àneu, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Bisbat d'Urgell (Parròquies de les Valls d'Àneu).

L'edició de 2023 incorpora el patrocini d'ENDESA i igualment consolida el suport de diferents agents de dins i fora del territori com la Fundació Planes Corts i les empreses Cervós, Roc Roi i el celler Castell d'Encús.